este oficial - mașinile electrice vor fi scutite de taxa de parcare la sibiu
FOTO: arhivă

Șoferii mașinilor electrice vor fi scutiți de plata tarifului de parcare în Sibiu. Proiectul de hotărâre va fi suspus aprobării în ședința ordinară a Consiliului Local din 31 ianuarie.

Pe ordinea de zi în ședința de Consiliu Local din 31 ianuarie apare „proiectul de hotărâre privind scutirea de la plata tarifului de parcare în toate parcările publice stradale din municipiul Sibiu pentru autovehiculele propulsate 100% electric”. Proiectul a fost inițiat de consilierul local PSD Ioan Stroie.

Conform raportului de specialitate, decizia de a scuti șoferii mașinilor electrice de taxa de parcare a fost luată „pentru a încuraja folosirea mijloacelor de transport electric în detrimentul celor poluante și în vedea achiziționării și utilizării mijloacelor de transport ecologice în scopul reducerii emisiilor nocive în atmosferă, protejând astfel mediul înconjurător și sănătatea populației”.

Pentru a nu plăti parcarea în Sibiu, proprietarii mașinilor electrice vor avea nevoie de un abonament.

este oficial - mașinile electrice vor fi scutite de taxa de parcare la sibiu
Așa va arăta abonamentul pentru autovehiculele electrice

Abonamentul se va elibera de către Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat persoanelor fizice și juridice înscrise în certificatul de înmatriculare al autovehiculului în baza următoarelor documente:

  • Cerere tip;
  • Copia certificatului de înmatriculare al autovehiculului;
  • Copia actului de identitate pentru persoanele fizice, respectiv certificatul de înregistrare în Registrul Comerțului sau dovada înregistrării în Registrul asociațiilor și fundațiilor pentru persoanele juridice, semnate conform cu originalul.

Ultima oră

Comentariul meu