de ce să ții cont atunci când vrei să-ți cumperi încă un televizor

Să cumperi un televizor, fie el și unul ieftin, pentru living, dormitor sau bucătărie, este o decizie importantă, indiferent cât de mult cheltuiești pentru achiziția acestuia. Chiar dacă ești în căutarea unui al doilea televizor pentru casa ta, pentru a vedea seriale și filme, în timp ce ceilalți membri ai casei își urmăresc propriile producții tv preferate, sunt câteva lucruri care n-ar trebui să lipsească din dotările acestuia.

Ești în căutare de televizoare ieftine? Dacă răspunsul este afirmativ și deja sondezi terenul pentru achiziționarea unui televizor, sigur ți-ai dat deja seama că opțiunile sunt extrem de variate. Sunt multe modele de televizoare pe piață, chiar și pe segmentul de televizoare ieftine, adică oferta este pentru toate buzunarele. Ai la dispoziție televizoare de la câteva sute de lei până la peste 10.000 de lei, așa că trebuie să iei decizia în funcție de bugetul tău și de nivelul tău de exigență.

Televizoare ieftine – oferte

Pentru că cele din urmă nu sunt la îndemâna oricui, ne vom concentra pe televizoarele mai ieftine și mai accesibile și care, până la urmă, sunt cele mai căutate produse când vine vorba de astfel de aparate. Poate printre primele caracteristici pe care le căutăm la un nou televizor, poate chiar mai important decât prețul, este dimensiunea ecranului. Totuși, arareori reușim să luăm o decizie corectă și educată cu privire la acest aspect. Asta pentru că încă suntem influențați de dimensiunile ecranelor vechilor televizoare, cu tub catodic, și avem impresia că trebuie să avem unul la fel de mare sau chiar mai mare.

Trebuie să știi însă că singurul aspect care ar trebui să decidă ce fel de mărime ar trebui să aibă noul tău televizor este doar distanța de la care vei privi la el. Doar dacă privești la televizor de la o distanță de minimum doi metri ar trebui să iei în calcul televizoare cu diagonala de peste 120 de centimetri.

Distanța de la care privești diferă, însă, între televizoarele Full Hd și cele 4K UHD. De exemplu, un televizor cu diagonala de 123 cm trebuie privit de la minimum 1,93 metri distanță, dacă este Full HD, respectiv 0,89 metri dacă este 4K UHD.

Televizoare ieftine – oferte

Pentru un televizor cu diagonala de 101 cm, distanța optimă de la care să privești este de 1,56 metri, în cazul unui Full HD, respectiv 0,71 metri în cazul unuia 4K UHD.

Distanțele mai mari decât cele recomandate te vor face să nu vezi foarte clar sau să ai dureri de ochi dacă sunt mai mici.

Ceea ce ne duce cu gândul și la rezoluțiile televizoarelor. Modelele 4K sunt tot mai populare și mai răspândite, iar acest motiv le face și tot mai accesibile de la an la an. Așa se face că televizoarele Full HD pierd teren în fața celor 4K, chiar și când vorbim de televizoare mai ieftine.

Totuși, dacă găsești o ofertă foarte bună la televizoare ieftine Full HD, ar trebui să profiți de ea, întrucât calitatea aceasta este încă foarte bună.

Pe de altă parte, în anumite cazuri, o rezoluție mai mare nu este mereu sinonimă cu o caliate mai bună a imaginii. Este de preferat să alegi un televizor Full HD vârf de gamă, decât un televizor 4K de gamă medie.

Cel mai mare beneficiu în a avea un televizor 4K cu o rezoluție mai mare este că imaginea va arăta mai bine PE MĂSURĂ CE TE APROPII DE EA. Adică depinde foarte mult de distanța de la care privești, așa cum am explicat și mai devreme. De la distanță mare, Full HD și 4K sunt percepute de ochiul uman aproape imperceptibil ca diferență. Asta înseamnă că ori îți cumperi un televizor 4K mai mare, ori te uiți la el de mai aproape.

Televizoare ieftine – oferte (LINK AICI)

Teoria generală este că un televizor 4K devine util doar la diagonale de peste 100 cm ale televizorului. Până acolo, diferențele sunt insesizabile. Magazinele de comerț online din România au prețuri la televizoarele 4K cu diagonale de peste 100 cm începând de la 1200 de lei, dar, așa cum spuneam, cu cât mai mare diagonala, cu atât mai bine.

În afara rezoluției superioare, însă, un televizor 4K înglobează și paneluri mai performante și tehnologii superioare față de alte aparate disponibile pe piață, fapt ce se traduce prin contrast sporit, culori bogate, calitate superioră a imaginilor și desigur timpi îmbunătățiți de răspuns și procesare a conținutului. În plus, toate aceste televizoare intră şi în categoria Smart TV, a televizoarelor capabile să se conecteze la internet printr-o reţea wireless și în același timp capabile să acceseze diverse servicii online.

Televizoare ieftine – oferte (LINK)

Așa că, dacă îți propui să cumperi un televizor 4K nou, ține cont că-l cumperi pentru o perioadă de minimum 3-4 ani, așa că investiția este justificată, iar prețurile, cum am mai spus, nu mai sunt atât de mari. Cu alte cuvinte, se găsesc și televizoare ieftine 4K. Singurul amendament rămâne acesta: să fie cu diagonală cât mai mare.

Ultima oră

Comentariul meu