foto/video hora unirii în șezătoarea din avrig - momentul i-a emoționat pe toți cei prezenți
Sursa: Facebook Maria Grancea

Femeile care merg săptămânal la șezătoarea organizată la Biblioteca Orășenească din Avrig, au sărbătorit Unirea Principatelor printr-un moment emoționant. Îmbrăcate în costumele populare specifice zonei, acestea și-au dat mâna și au jucat „Hora Unirii”. Momentul a fost savurat de toți invitații prezenți.

 

„Am vrut să marcăm momentul Unirii Principatelor, așa în felul nostru, de aici din Ardeal, dintr-o bibliotecă mică, într-o șezătoare mare. Au trecut Oltul și ne-am bucurat împreună de o seară minunată, prieteni ai noștri din Săcădate. Și pentru că la așa o sărbătoare portul popular e obligatoriu am scos din ladă ii minunate, cu povești, căci fiecare iie veche are o poveste frumoasă, iar în şezători poveștile dau farmec serilor. Cu lucrul, cu gogoși și plăcinte, cu ceai cald și cântec, cu strigături și rețete povestite și cu o „Hora Unirii” învârtită împreună, seara s-a scurs repede, mult prea repede”, a povestit Maria Grancea, organizator al șezătorilor de la Avrig. 

Șezătoarea din Avrig este un eveniment cultural adresat tuturor celor interesați de tradițiile și meșteșugurile românești. În cadrul șezătorii, este reînviată atmosfera românească din vremea bunicilor și străbunicilor noștri. Țesutul la război și furcă , pictura pe sticlă și istorisirea legendelor sunt doar o parte dintre activitățile regăsite în cadrul șezătorii. În fiecare joi, la Biblioteca Orășenească din Avrig se adună zeci de avrigeni, în special femei, care iubesc tradițiile și vor să le transmită mai departe.

 

foto/video hora unirii în șezătoarea din avrig - momentul i-a emoționat pe toți cei prezenți
Sursa: Facebook Maria Grancea

foto/video hora unirii în șezătoarea din avrig - momentul i-a emoționat pe toți cei prezenți foto/video hora unirii în șezătoarea din avrig - momentul i-a emoționat pe toți cei prezenți foto/video hora unirii în șezătoarea din avrig - momentul i-a emoționat pe toți cei prezenți

Ultima oră

Comentariul meu