medic sibian: "nu confundați gripa cu răceala!" - consultați doctorul
Sursa: OMS

Unii părinți ignoră pericolul la care îi expun pe proprii copii dar și pe colegii acestora ducându-i bolnavi la școală și la grădiniță. Astfel, in ultima săptămână ne confruntăm cu o explozie a cazurilor de răceală și chiar de gripă.

“După nici o săptămână de colectivitate, mă confrunt cu o explozie de cazuri la copiii preșcolari: gripă, pneumonii, laringite, viroze, etc., iar unele forme severe. Altă explicație nu am decât aceea că unii părinți ignoră semnele de debut: copilul subfebril, apatic, somnolent, dureri abdominale și efectiv îl împachetează așa cum este și îl plantează în grădiniță unde acesta bineînțeles că va împrăștia sau distribui boala la o parte din colegi”, a spus medicul de familie, Eduard Egri.

medic sibian: "nu confundați gripa cu răceala!" - consultați doctorul
Sursa: Facebook Dr. Eduard Egri

“Ieri dimineață am văzut copil dus ca un sac pe umăr, semi-adormit, cu ochii lucioși si fața palidă spre grădiniță. Mămicile ai căror copii au între 2 și 3 ani, când sunt cei mai vulnerabili, refuză concediul pentru îngrijire copil, pentru că le taie stimulentul de insertie”, a mai adăugat revoltat medicul sibian.

Alți părinți, cad în extrema cealaltă și își tratează copilul cu antibiotice sau cu medicamente care ar fi necesare numai în cazul îmbolnăvirii cu gripă. Însă nu toate răcelile sunt cazuri de gripă.

Medicul de familie, Eduard Egri a făcut o postare pe pagina sa de socializare, în care explică, pe înțelesul tuturor, cum să facem diferența între gripă și o banală răceală.

“Am făcut un tabel care poate să vă fie de folos să faceți diferența între răceală și gripă”, a scris doctorul pe Facebook.

Gripa apare de obicei brusc și este însoțită de febră mare, frisoane, dureri de cap și disconfort toracic sau tuse. Răceala, în schimb, se instalează gradual și se manifestă prin nas înfundat, durere în gât și ocazional febră.

Cel mai bine este să consultați un medic, atunci când prezentați oricare dintre aceste simptome.

 

Ultima oră

Comentariul meu