ambulanța vine în 5 minute la oras - timpul de intervenție la țară e de 4 ori mai mare

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță: „Avem nevoie de mai multe ambulanțe și de mai mulți angajați. Mai ales în nordul județului.”

În 2019, timpul mediu de răspuns al echipajelor de pe Ambulanță, a fost de 8 minute în oraș, adică cel puțin jumătate dintre solicitări au fost soluționate chiar și în 5 minute. Șeful SAJ, Costin Popescu, trage însă un semnal de alarmă și spune că lucrurile nu stau la fel în mediul rural. Din cauza distanțelor de deplasare mari, timpul de intervenție ajunge de multe ori la 20 de minute, adică de 4 ori mai mult decât timpul de intervenție în oraș.

„Pentru asta am avea nevoie și intenționăm să deschidem puncte de lucru în Dumbrăveni, la Slimnic, poate la Jina și poate undeva în zona Loamneș-Mândra-Hașag. Sunt localități în care ajungem greu, cu număr mic de solicitări”, a explicat Costin Popescu.

În 2019, SAJ Sibiu a răspuns la peste 60.000 de solicitări. În cele mai multe cazuri, solicitanții au avut nevoie de asistență medicală acasă. Din cele 41.000 cazuri medicale, majoritatea au fost afecțiuni digestive.

Pentru a ajunge la intervenții, Ambulanțele au parcurs în 2019, peste un milion de kilometri. Numărul total de pacienți a fost anul trecut de 37.000. 6.500 dintre aceștia au fost copii.

 

Ultima oră

Comentariul meu