primăria sibiu plătește anul acesta mai mult pentru protecția mediului - au crescut taxele de depozitare a deșeurilor

Primăria Sibiu a alocat anul acesta cu 8,5 milioane de lei mai mult pentru protecția mediului. Unul dintre motive este majorarea taxei de depozitare a deșeurilor la groapa de gunoi de la Cristian.

Tarifele de depozitare a deșeurilor în depozitul ecologic administrat de Tracon SRL la Cristian au crescut cu aproximativ 30%. Unul dintre motivele majorării tarifelor este lipsa angajaților. Compania este nevoită să aducă muncitori din alte părți ale țării, iar din acest motiv, costurile cu angajarea forței de muncă au crescut considerabil.

Tracon SRL a solicitat încă de anul trecut aprobare pentru majorarea tarifelor de depozitare. Inițial, a cerut majorarea tarifului de la 60,79 lei/tonă la 83,20 de lei/tona de deșeu depozitat, plus TVA dar în cele din urmă,  Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu a propus primarilor să crească tariful la 79,47 de lei/tonă, plus TVA. Varianta a fost acceptată de majoritatea primarilor.

primăria sibiu plătește anul acesta mai mult pentru protecția mediului - au crescut taxele de depozitare a deșeurilor

Creșterea tarifelor de depozitare a deșeurilor în groapa de la Cristian îi afectează în primul rând pe operatorii de colectare și transport din județ. Însă aceștia pot majora oricând tarifele percepute de la primăriile cu care au contract de colectare și transport. Pentru asta, trebuie să demonstreze că noul tarif de depozitare are o influență mai mare de 5% în costul total al activității lor.

Ultima oră

Comentariul meu