sibiul pe locul doi în topul celor mai ieftine orașe din europa

Platforma Airbnb a făcut un clasament al orașelor europene cu cele mai mici prețuri la cazare. Sibiul se află pe locul al doilea.

 

Pe primul loc în clasamentul realizat de AirBnb, se află orașul istoric Mostar din Bosnia – Herțegovina. Acesta este cunoscut pentru renumitul pod Stari Most.

Chiria pentru o zi costă 22 de lire în Mostar, în timp ce, în Sibiu, prețul mediu este de 28 de lire/ persoană, pentru o noapte de cazare. Mai scumpe decât Sibiul sunt considerate orașele Skopje din Macedonia, cu 30 de lire/noapte, Plovdiv din Bulgaria, cu 31 de lire/noapte, Novi Sad din Serbia, cu 33 lire, Lodz din Polonia, cu 32 de lire, Brașov, cu 34 de lire, Lviv din Ucraina, cu 35 de lire, Katowice din Polonia, cu 35 de lire și Timișoara, cu 36 de lire/noapte.

Potrivit site-ului  www.expatistan.com Sibiul e mai ieftin cu 68% decât Washington DC, cu 71% mai ieftin decât Londra, cu 45% mai ieftin decât Beijing, cu 28% mai scump decât orașul Poltava din Ucraina. De exemplu, pentru a menține un standard de viață la fel ca în Sibiu, unui localnic care se mută în Valencia i-ar trebui peste o mie de euro mai mult, în fiecare lună. Conform cotațiilor acestui site, în Valencia ai nevoie de 2.700 de euro pentru un trai decent, în timp ce în Sibiu e nevoie de 1.481 de euro.

 

Ultima oră

Comentariul meu