primul scandal de corupție la usr: cristina horotan și-a dat demisia. e complice în dosarul sotului său

Scandal de corupție la sediul USR din Șelimbăr, Cristina Horotan, este complice a soțului său, arhitectul șef al localității, Radu Horotan, reținut pentru că ar fi primit 3.500 de euro mită de la doi dezvoltatori imobiliari. Potrivit procurorilor, mita a fost dată prin intermediul biroului de arhitectură deținut de soția acestuia.

”Cristina Horotan, membru USR Șelimbăr, și-a dat demisia din Uniunea Salvați România și, implicit, din toate funcțiile deținute. Partidul nostru va susține necondiționat principiile privind justiția. La intrarea în partid, fiecare membru este verificat din punct de vedere al integrității și fiecare viitor membru dă o declarație pe propria răspundere ca nu are fapte sub incidența legii penale.” a transmis biroul de presă al USR Sibiu.

Potrivit procurorilor sibieni, dosarul în care a fost reținut pentru 24 de ore Radu Horotan a fost deschis încă din vara anului trecut, mai precis din 10 iulie 2019. Inițial, dosarul deschis ”in rem” viza infracțiunile de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi spălare a banilor.

CITEȘTE ȘI: Arhitectul șef de la Șelimbăr reținut pentru infracțiuni de corupție – Nevasta îl ajuta să încaseze mita

Ultima oră

Comentariul meu