patruzeci de autobuze noi la sibiu - primăria a alocat banii necesari
foto: arhivă

Transportul în comun are anul acesta un buget de două ori mai mare față de anul trecut pentru achiziții și subvenții la biletele de autobuz

În bugetul pe anul acesta al orașului, capitolul ”Transportul în comun” are un buget suplimentar de 21 de milioane de lei, asta însemnând o creștere cu 63% față de anul trecut. Cheltuielile cu transportul în comun depășesc astfel 54 de milioane de lei. La acest capitol intră subvențiile pentru pensionari, elevi și alte categorii de persoane. De asemenea există un contract de delegare care obligă Primăria Sibiu la plata unor redevențe. Acestea ar urma să fie recuperate de Primărie de la Tursib.

Bugetului alocat Transportului în comun este de două ori mai mare decât anul trecut. Au fost alocați 30 de milioane de lei, față de 11,3 mil. de lei în 2019. În buget au fost incluse sumele pentru demararea achiziției celor aproximativ 40 de noi autobuze cu gaz natural comprimat și amenajarea stației de alimentare a acestora. Proiectul va fi finanțat din fonduri europene dar până la semnarea contractul de finanțare, legea obligă Primăria să aloce fondurile din durse proprii, înainte de lansarea procedurilor de achiziții.

În bugetul de investiții din acest an, Primăria Sibiu a scăzut cel mai mult sumele alocate pentru Cultură, religie și alte activități sportive și de tineret cu 19 milioane de lei mai puțin față de 2019.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Tot autobuze din acelea „construite pentru tari cu climat mai cald” ? Intreb pentru un prieten.