foto: sibiul.ro
Foto: Sibiul.ro

Sibiul va avea anul acesta prima plajă artificială și primul sistem de wakeboarding și schi pe apă din Transilvania.

Lucrările de transformare a Lacului lui Binder într-o zonă de sport și agrement au început la sfârșitul anului 2018 și au continuat pe tot parcursul anului 2019. A fost igienizat lacul de vegetație și a fost curățat fundului lacului,  până la zece metri de maluri.

Accesul în viitoarea zonă de agrement și sport se va face din strada Țiglari dar și din strada Tractorului. În zona accesului principal, cu intrare din Strada Țiglari, se va afla zona de agrement și va fi amenajată prima plajă artificială din Sibiu. În zona plajei vor fi amenajate două terenuri de volei și un loc de joacă pentru copii. Zona de plajă va cuprinde aproximativ 150 de șezlonguri. Pentru confortul vizitatorilor, adâncimea apei a fost scăzută de la nouă metri la 3 metri, prin turnarea în lac a câtorva mii de tone de piatră.

atracție turistică nouă la sibiu - zona de agrement și sport va fi deschisă anul acesta

Cei care vor veni la Lacul lui Binder ca să practice sportul wakeboarding, schi pe apă sau caiac, vor intra în zona de agrement din strada Tractorului. Tot acolo va fi amplasat pavilionul administrativ și centrul de închiriere a echipamentului sportiv.

Instalația de wakeboarding și schi de apă va avea o lungime de aproximativ 450 de metri și va putea fi folosită de către șapte persoane în același timp. Viteza instalației va fi reglabilă.

Pe Lacul lui Binder va mai fi amplasată și o instalație cu o lungime de 100 de metri, destinată începătorilor. Cele două instalații de wakeboarding vor fi separate printr-un ponton plutitor, care poate fi utilizat pentru a se ajunge mai ușor la mal. De jur împrejurul lacului vor fi amenajate pontoane cu trepte.

În România mai există două astfel de instalații de wakeboarding, ambele în apropiere de București.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. E bine ce s-a realizat dar pentru sutele de mii de sibieni …când vor avea un acvaparc… ? toate județele din jur au ,numai Sibiul pare că fuge de apa…Sibienii trebuie să meargă ori la Căciulata ori la Deva ori la Orăștie …