sediul inspectoratului județean de jandarmi va fi reabilitat - valoarea proiectului este de 7,4 milioane de lei

Ministerul Administrației și Internelor a majorat valoarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a pavilionului principal aparținând Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu” de la 5,6 la 7,4 milioane de lei

În 2018, la Alba Iulia, a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă prin care se atrag fonduri europene în valoare de peste 5,6 milioane lei, pentru reabilitarea clădirii principale a Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, prin Axa Prioritară 3 a Programului Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul vizează creșterea eficienței energetice a pavilionului principal aparținând Inspectoratului Județean de Jandarmi.

După semnarea contractului, s-a încercat implementarea proiectului. S-a făcut achiziția serviciilor de consultanță management proiect, publicitate și informare și audit financiar, în anul supus evaluării a fost semnat și contractul de servicii pentru dirigenție de șantier.

După două încercări de contractare a serviciilor de proiectare tehnică și execuție a lucrărilor, efectuate prin procedură simplificată, la care nu au fost depuse oferte, în cursul anului 2019 s-a obținut un nou Aviz în Consiliul tehnico-economic al MAI, prin care a fost majorată valoarea proiectului la 7,4 milioane lei.

Pentru punerea în practică a noilor indicatori, a fost încheiat cu autoritatea de management un act adițional la contract, prin care alături de creșterea valorii proiectului, s-a prelungit cu 16 luni perioada de implementare și au fost introduse două noi achiziții, respectiv achiziția serviciului de verificare a proiectului tehnic și cea de obținere a certificatului energetic.

Au fost depuse două cereri de rambursare, suma totală rambursată fiind de 56.912,18 lei.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu