Tânăr din Mediaș la volan fără permis – A fost sancționat și proprietarul mașinii
FOTO arhivă

Un tânăr fără permis aflat la volanul unui autoturism în Târnava a fost depistat de polițiștii sibieni. Atât acesta, cât și proprietarul mașinii s-au ales cu dosare penale.

„La data de 13.01.2020, în jurul orei 00.05, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic, pe str. 1 Decembrie din Târnava, un autoturism. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că mașina era condusă de un tânăr din Mediaș, în vârstă de 18 ani, care nu posedă permis de conducere”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În cadrul cercetărilor, polițiștii au constatat că mașina i-a fost încredințată spre conducere de un bărbat, în vârstă de 20 de ani, domiciliat în Mediaș, care cunoștea faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (art. 335 alin. 1 cod penal), respectiv încredințarea un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) (art. 335 alin. 3 cod penal).

Ultima oră

Comentariul meu