a murit titi schmidt - părintele festivalului de jazz de la sibiu

Părintele festivalului de Jazz de la Sibiu, Hilarius Johannes Konstantin (HJK) Schmidt a decedat la finalul lunii decembrie a anului trecut. Dorința acestuia a fost ca trecerea sa în neființă să fie un eveniment discret.

Vestea tristă că HJK Schmidt a decedat a fost dată de reprezentanții Sibiu Jazz Festival, pe pagina de Facebook. HJK Schmidt avea 75 de ani. „HJK Schmidt a decedat la finalul lunii decembrie anul trecut. Dorința lui a fost ca trecerea sa în neființă să fie un eveniment discret cu participarea familiei și a prietenilor apropiați. Decesul său nu va afecta ediția 50 a Sibiu Jazz Festival întrucât programul artistic este finalizat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Sibiu Jazz Festival.

Titi Schmidt, așa cum îl știam cu toții, a fost organizatorul celui mai vechi festival de jazz din România și membru fondator al Jazz Club Sibiu. Cea mai mare parte din viață și-a dedicat-o festivalului de jazz de la Sibiu, un eveniment artistic de amploare.

În anul 2005, Sibiu Jazz Festival a fost recunoscut ca cel mai important eveniment de gen din România, devenind primul festival din țara noastră, membru în cea mai importantă rețea de festivaluri și promotori de jazz din Europa: Europe Jazz Network.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Madalina Rosu, cine ti a spus tie ca Schmidt este parintele festivalului de jazz? De asemenea, ai uitat sa spui ca d l Schmidt era in inima sa de fapt un comunist. Un marxist ordinar! De unde se explica si poza cu Che Guevarra in piept!