foto - aglomerație în stațiunea păltiniș - elevii petrec pe pârtie ultimul weekend din vacanța de iarnă

4000 de turiști au urcat sâmbătă în stațiunea Păltiniș. Zăpada e numai bună pentru schiat dar și pentru săniuș

Sâmbătă la prânz era aglomerație mare la Arena Platoș din Păltiniș. Turiști veniți din toate colțurile țării dar și elevii aflați în taberele de schi se bucură de ultimul weekend din vacanța de iarnă.

Miroase a castane coapte și a porumb copt iar schiorii se încălzesc cu ceai sau cu vin cald.

foto - aglomerație în stațiunea păltiniș - elevii petrec pe pârtie ultimul weekend din vacanța de iarnăfoto - aglomerație în stațiunea păltiniș - elevii petrec pe pârtie ultimul weekend din vacanța de iarnăfoto - aglomerație în stațiunea păltiniș - elevii petrec pe pârtie ultimul weekend din vacanța de iarnăfoto - aglomerație în stațiunea păltiniș - elevii petrec pe pârtie ultimul weekend din vacanța de iarnăfoto - aglomerație în stațiunea păltiniș - elevii petrec pe pârtie ultimul weekend din vacanța de iarnăSoarele de afară a  contribuit la buna – dispoziție a tuturor. Cei mai entuziasmați au fost însă cei mici.

„Sunt începătoare și după câteva ture mă dau foarte bine. Am venit de la Sebeș și îmi place mult la Păltiniș”, ne-a spus Larisa, unul dintre copiii de pe pârtie.

foto - aglomerație în stațiunea păltiniș - elevii petrec pe pârtie ultimul weekend din vacanța de iarnăInstructorii de schi abia au făcut față solicitărilor venite din partea turiștilor.

foto - aglomerație în stațiunea păltiniș - elevii petrec pe pârtie ultimul weekend din vacanța de iarnă

„Am avut o săptămână foarte aglomerată dar și foarte frumoasă. Au fost și câteva accidente, dar din fericire nu au fost grave”, ne-a spus Țighi, unul dintre instructorii de pe pârtie.

Unul dintre managerii Arena Platoș, Marius Roman, le promite turiștilor că se va putea schia în cele mai bune condiții tot weekendul. Temperaturile sunt scăzute pe timpul nopții dar e foarte plăcut în timpul zilei.

Tunurile de zăpadă sunt folosite la capacitate maximă și stratul de zăpadă pe pârtie e stabil și consistent.

În acest sezon s-a suplimentat numărul parcărilor, astfel că de la 400 de locuri în 2018, s-a ajuns la 640 în 2019.

Salvamontiștii sunt la datorie. La fel și polițiștii de la Rutieră, care se asigură că traficul rutier se desfășoară în cele mai bune condiții.

Ultima oră

Comentariul meu