vești bune de la meteorologi - temperaturi de primăvară în weekend

Vremea se anunță extrem de frumoasă în weekend. Temperaturile cresc, astfel că, în majoritatea zonelor din țară, pare că vine primăvara. Și la Sibiu se va încălzi considerabil. În timpul zilei iese soarele.

Meteorologii anunță că temperaturile sunt neobișnuit de mari față de normalul perioadei. „În continuare va fi tot mai cald, cel puțin până în acest weekend, avem temperaturi neobișnuit de ridicate, peste 10 grade vor fi în sudul țării, inclusiv în București. Este o circulație complet atipică a aerului, în Europa”, a declarat meteorologul Simona Căpșună, pentru Digi24.

Sâmbătă
În prima zi din weekend valorile termice diurne se vor situa peste cele specifice perioadei. Mai exact, temperaturile maxime se vor situa între 2 și 12 grade Celsius, iar cele minime între -2 grade și 9 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros, iar pe arii restrânse sunt prognozate precipitații mixte. La munte precipitațiile vor lua forma ninsorilor. Vântul va sufla slab și moderat, iar la munte, mai ales pe creste va avea intensificări.

În Sibiu, pe timpul zilei, se vor înregistra 6 grade, iar pe timpul nopții -2 grade Celsius. Și în Păltiniș va fi vreme frumoasă, temperaturile fiind pozitive pe timpul zilei, aproximativ 3 grade. Noaptea se vor înregistra -6 grade Celsius.

Duminică
Și duminică temperaturile se vor menține ridicate, anunță meteorologii. Astfel, maximele vor fi cuprinse între -1 și 9 grade Celsius iar minimele, în general, între -9 şi 1 grad. Cerul va fi temporar noros şi se va semnala ceaţă, izolat dimineaţa şi local noaptea, mai ales în regunile intracarpatice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane.

La Sibiu, duminică se vor înregistra 4 grade pe timpul zilei și -9 grade în timpul nopții. La Păltiniș, valorile diurne ating 1 grad Celsius, noapte fiind din nou mai frig, -5 grade Celsius.

De luni, temperaturile încep să scadă din nou, revenind la valorile termice normale pentru această perioadă din an.

Ultima oră

Comentariul meu