s-a aprobat cheltuirea excedentului bugetar al sibiului - primaria are 60 de milioane de euro la dispoziție

Sibiul este unul dintre puținele orașe din țară care are excedent bugetar. Cu banii rămași de anul trecut se pot pune în aplicare proiectele importante deja demarate dar și altele noi

Consiliul Local Sibiu a aprobat acoperirea definitivă a deficitului secțiunii de dezvoltare a anului 2019, din excedentul bugetar al anului 2018, pentru sursa de finanțare integral de la bugetul local cu suma de 105.379.497(23 de milioane de euro).

Consilierii locali au aprobat de asemenea utilizarea întregului excedent bugetar pentru acoperirea temporară a eventualelor goluri de casă care se pot crea până la aprobarea bugetului local pentru anul 2020.

După aprobarea bugetului, excedentului bugetului local va fi folosit integral pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare aferentă bugetului local al municipiului Sibiu pe anul 2020 astfel:

  • pentru sursa de finanțare integral de la bugetul local în sumă de 311.281.127 lei (60 milioane euro)
  • pentru sursa de finanțare credite externe în sumă de 25.730.163 lei. (5 milioane și jumătate de euro)
Sibiul este unul din puținele orașe ale țării care are excedent bugetar. Datorită lui se pot pune în aplicare proiecte importante de dezvoltare a orașului și se pot demara altele noi. Și anul acesta banii rămași Sibiului au garantat încheierea de noi contracte.”Excedentul bugetar, la fel ca în fiecare an, și anul acesta a fost gândit pentru a avea bani pentru proiectele mari. Anul acesta avem excedent undeva ala 60 de milioane de euro. Am cheltuit deja din ei, pe contracte deja încheiate, aproximativ 12- 13 milioane de euro. Avem în SICAP, pentru încheierea de viitoare contracte, undeva la 57 de milioane de euro. Deci, avem în plan proiecte pe mai mulți bani decât excedentul”, declara la sfârșitul anului trecut pentru Ora de Sibiu primarul Sibiului, Astrid Fodor.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu