râuri de lacrimi pentru sergiu cipariu - daniela cîmpean și constantin chiriac transmit condoleanțe familiei

Moartea îndrăgitului instrumentist Sergiu Cipariu a îndoliat o comunitate numeroasă. Cei care îl cunoșteau și cei care l-au auzit cântând au transmis mesaje de condoleanțe. Daniela Cîmpean, Președintele Consiliului Județean Sibiu, dar și Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” și-au luat rămas bun de la artist.

„Ne luăm rămas bun, de la unul dintre cei mai mari și iubiți artiști populari. Drum lin spre stele, SERGIU CIPARIU! Mulțumim pentru momentele speciale pe care ni le-ai oferit, pentru tot ceea ce ai făcut pentru folclorul românesc, dar și pentru renumele pe care l-ai adus Sibiului! Condoleanțe familiei și multă putere!”, a scris, pe Facebook, Daniela Cîmpean, Președintele Consiliului Județean Sibiu.

În mediul online, au curs mii de mesaje de condoleanțe. Câteva dintre ele le găsiți AICI.

„Astăzi pleacă dintre noi unul dintre cei mai hăruiți artiști populari pe care i-a avut regiunea Sibiului de-a lungul timpului – Sergiu Cipariu, un om care a încântat cu taragotul, cu țambalul, cu toate instrumentele la care știa să cânte, dar mai ales cu poezia, generații și generații de spectatori.

Venit din stirpea marilor lăutari, pornind de la Anton Pann la Barbu Lăutaru, Sergiu Cipariu a fost nu numai un mare muzician, dar un artist care și-a pus amprenta în numele emoției, în numele zâmbetului, în numele energiei pozitive, pe toți cei pe care i-a întâlnit.

În numele Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a celorlalte structuri pe care le conduc și la care el a fost părtaș, trimitem astăzi gândul nostru pios pentru familia îndoliată pentru prietenii îndurerați, pentru marele artist care va rămâne în memoria noastră. Drum cu lumină!”, a transmis Constantin Chiriac, director general TNRS.

Ultima oră

Comentariul meu