ULBS construiește o clădire nouă cu parcare subterană pe Calea Dumbrăvii

Sibiul intră în rândul marilor centre universitare din țară cu spații noi de învățământ și cercetare care se vor întinde pe 10.000 mp.

Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu vrea să construiască o clădire cu 3 etaje pe Calea Dumbrăvii, Nr. 34, lângă Facultatea de Drept. Pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), Serviciul de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Sibiu așteaptă sugestii și observații de la cetățeni până pe 13 ianuarie.
“ Vorbim despre o clădire cu nivel de înălțime S1, S2, unde vor fi amenajate parcări și trei etaje. În prezent suntem la stadiul de aprobare a PUZ-ului, urmând ca în perioada următoare, proiectul să fie prezentat Consiliului Local pentru aprobare”, a declarat pentru Ora de Sibiu purtătorul de cuvânt al ULBS,Teodor Boantă.
Forma finală a construcției va depinde de indicatorii care vor fi aprobați de Consiliul Local Sibiu.
“Apoi vor urma toate celelalte proceduri de obținere a avizelor. Cel mai optimist termen de demarare a lucrărilor este anul 2022”, a mai spus Teodor Boantă.
Proiectul prevede construcția unor spații de studiu și de cercetare modern dar și amenajarea a 300 de locuri de parcare subterane și a unei parcări pentru biciclete. Construcția se va întinde pe o suprafață de 10.500 mp.

Ultima oră

Comentariul meu