video - un avion wizz air cu pasageri romani la bord a luat foc - panică printre călători

O aeronavă care se pregătea de decolare sâmbătă seară la Debrecen, a fost cuprinsă de flăcări pe pista aeroportului maghiar.

La bordul unei aeronave Wizz Air a izbucnit un incendiu sâmbătă seara. Printre pasagerii cursei Debrecen – Paris se aflau și români din Satu Mare și Maramureș, anunță Mediafax.
Călătorii au fost debarcați pe tobogane pe ușa din față a aeronavei, întrucât focul ar fi izbucnit în spatele avionului Airbus A320. Zeci de pasageri români din Satu Mare și Maramureș se aflau la bord în acel moment. Piloții au anulat imediat decolarea.
Incidentul aerian a fost confirmat de Aeroportul din Debrecen.

YouTube video

Echipaje de pompieri au intervenit la ora 18.35 (19.35, ora României) la un avion de pasageri care avea destinaţia Paris, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Debrecen, Krisztina Nagy, citată de site-ul de ştiri Civishir.hu.
Pasagerii au fost evacuaţi imediat din avion, iar focul a fost stins în scurt timp, a precizat Krisztina Nagy.
La bordul avionului companiei Wizz Air erau 180 de pasageri şi membri ai echipajului. Nicio persoană nu a fost rănită. Autorităţile ungare investighează cauzele incendiului.

Compania WizzAir a transmis sâmbătă seara un comunicat în care precizează că alerta a fost, de fapt, falsă și că nu a existat, în realitate, pericolul de incendiu. A fost o falsă impresie de fum care ar fi fost generată de luminile din spate ale aeronavei și de vaporii lichidului de degivrare. Însă, conform procedurilor, orice suspiciune de incendiu presupune evacuarea aeronavei și verificări. Cursa va fi reprogramată duminică, iar pasagerilor li s-a asigurat cazare și masă.

Ultima oră

Comentariul meu