Cât costă apartamentele de două camere la Sibiu, Cluj sau Iași

Apartamentele de două camere  sunt printre cele mai căutate. Motivele pot varia de la persoană la persoană, însă există anumite avantaje la un apartament de două camere. În primul rând prețul. O tânără familie sau chiar o singură persoană este dificil să dețină o forță financiară suficient de mare pentru a cumpăra un apartament mai mare de 3 sau 4 camere sau chiar o casă mai mică.

La apartamentele de 2 camere trebuie analizate înainte locația, suprafața, prețul sau amenajarea. De asemenea, amenajările de care dispun apartamentele trebuie să fie pe măsură. Apartamentele de 2 camere, atât cele din Sibiu, cât și cele din Cluj Napoca sau Iași vin dotate cu gaz, energie electrică, apă, canalizare, centrală proprie pe gaz sau termotecă, unele pot prezenta loc propriu de parcare și loc de pivniță, dacă blocul respectiv a fost proiectat să aibă și așa ceva. Posibilitățile sunt de obicei variate.

Prețuri deloc mici pentru Sibiu, mai mari pentru Iași iar Clujul este cel mai scump 

La o analiză pe anunțurile imobiliare din cele trei orașe mai sus menționate, putem extrage niște informații interesante pentru bugetele și buzunarele celor interesați de astfel de imobile. Apartamentele de vânzare în Iași sunt mai scumpe decât cele de la Sibiu, dar mai ieftine decat multe categorii de apartamente din Cluj. Apartamentele de două camere la o distanță rezonabilă de centru, adică maxim 10 minutem sunt mai ieftine la Sibiu ca în celelalte două mari orașe. Spre exemplu, un apartament de 2 camere din Sibiu, de 65 m pătrați (din care 53 utili), într-un cartier modern, la 5 minute de centru, la parter, într-o locație frumoasă, poate ajunge să coste  până în 45 de mii de euro. Vorbim despre un apartament nou, decomandat, cu o baie, construit în anii 2018, deci nou nouț, în bloc de 3 etaje, mic și cochet.

În nordul țării, la  Iași, spre comparație, un apartament nou, decomandat, din anul 2019, de două camere, situat la etajul 1 din 5, cu o baie și 50 de m pătrați utili, costă în medie 60 de mii de euro. Cluj Napoca în schimb e un lux. Aici, un apartament de 2 camere, decomandat, tot nou, cu 52 de m pătrați utili, la etajul 1 din 4, costă peste 75de mii de euro.

Cu cât ne îndepărtăm de zona centrală, în zonele limitrofe, sau în noile cartiere rezidențiale, prețurile devin din ce în ce mai accesibile, la Sibiu investiția într-un astfel de apartament pornind de la circa 28.000 de euro.

Firește, sunt doar niște exemple cele 3 de mai sus. Fiecare poate găsi până la urmă cea mai bună ofertă ca raport calitate preț, din punctul său de vedere. Trebuie doar să se consulte ofertele postate online. Este indicat să se apeleze la companii imobiliare profesioniste, care lucrează cu agenți profesioniști. Acestea cer de obicei un comision avantajos, au mulți ani de experiență în spate, acordă consultanță iar websiteul lor este actualizat frecvent. Ajutorul unei astfel de agenții imobiliare este necesar atât în procesul de căutare a unui apartament de două sau mai multe camere, cât și atunci când se dorește vânzarea, cumpărarea sau închirierea unui astfel de apartament.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică