un câine sănătos se ține cu mâncare de calitate

Orice deținător de animale de companie, câini, pisici sau alte specii, ar trebui să aibă ca și grijă principală hrana pe care o asigură micilor patrupede. O mâncare sănătoasă le va ajuta să se dezvolte armonios și fericite. Mai jos vom vedea ce trebuie să conțină mâncarea sănătoasă pentru câini și de ce anume să ne ferim când o cumpărăm.

Tipuri de hrană 

Mâncarea sănătoasă înseamnă informare responsabilă în acest sens. O mâncare pentru câini se alege în funcție de niște criterii științifice și obiective. Astfel, trebuie știut că există mai multe tipuri de hrană, în funcție de vârsta, mărimea și greutatea animalului tău preferat. De asemenea, sunt importante și modelul de dezvoltare corporală specific câinelui sau pur și simplu nevoile sale specifice de alimentație, în măsura în care acestea există.

Tipul de hrană starter sau junior, se adresează cățeilor și animăluțelor până în 2 luni. La această vârstă fragedă, animalele au nevoie de multe vitamine și proteine. Va trebui să achiziționați hrană care conține multe proteine, în consecință. Tipul de hrană junior se adresează câinilor cu vârsta între 2 luni și un an. Această hrană specială conține un grad mai mare de substanțe nutritive și este necesară pentru dezvoltarea armonioasă a cățeilor, mai mult decât la un câine adult. Substanțele nutritive și vitaminele ajută în acest sens pe cățeii aflați la această vârstă critică.

Când vorbim de  mâncare pentru câini seniori, adică după 7 sau 8 ani, când câinii încep să îmbătrânească, trebuie să avem în vedere că hrana lor trebuie să fie mult mai bine echilibrată. Dozarea nutrienților și vitaminelor trebuie să se facă foarte atent, pentru a nu apărea boli sau complicații nedorite.

De ce trebuie să ferim câinii de conservanți și de ingredientele artificiale periculoase

Pentru animale este foarte important să consume hrană de cea mai bună calitate. Nu este greu să aflați ce anume înseamnă o hrană de calitate pentru câini. Calitatea hranei este dată în special de ingredientele care o alcătuiesc. Astfel, în funcție de calitate și preț, hrana animalelor se poate împărți în felul următor: a) hrana considerată economică, ieftină; b) hrana premium, un pic mai scumpă dar de o calitate superioară c) hrana super premium este hrana cea mai bună de pe piață pentru câinele tău. Prețul la fiecare categorie este justificat, motivele fiind specifice fiecăreia. Astfel, la hrana economică, ingredientele nu sunt de cea mai bună calitate și, în plus, conțin mult gluten și alte substanțe posibil nocive pentru câini. Produsele premium conțin ingrediente de calitate și pot conține ocazional conservanți artificiali. Hrana super premium este singura care conține produse de calitate și nu conține deloc conservanți și substanțe artificiale dăunătoare pentru organismul animalelor. Este și normal, ceea ce este cel mai bun să fie și cel mai scump.

O hrană sănătoasă înseamnă și o concentrație necesară de ingrediente într-un anumit produs. Datorită faptului că aceste produse au fost testate de către specialiști, este normal ca orice proprietar de animale să se orienteze către tipurile mai scumpe de hrană. Este însă bine să se cunoască motivele pentru care există diferențele de preț de pe piață. Există la orice om, mai ales într-o societate aflată încă în maturizare capitalistă, ca România, tendința de a accepta mai degrabă produsele ieftine, din motive pur economice, și asta în general, nu doar când este vorba de hrana animalelor. Ulterior, psihicul uman lucrează în continuare, și astfel oamenii încep să creadă că au cumpărat cea mai bună hrană pentru animăluțele lor, că doar așa au văzut și la alți semeni de-ai lor. Însă asta nu înseamnă că produsele ieftine sunt vândute mai bine din motive de calitate ci din motivele obiective descrise mai sus. Un câine sănătos și răsfățat cu cea mai bună și sănătoasă mâncare va fi cel mai fericit câine.

Este important să selectați hrana de calitate de la cele mai bune branduri existente pe piață. De asemenea, este important să se citească informațiile de pe etichete, pentru a ști exact către ce grupă de vârstă se adresează hrana respectivă și în ce cantitate este indicat să o porționați cățelului vostru.

 

Ultima oră

Comentariul meu