un copil i-a dat unui renumit preot din sibiu, cel mai frumos dar de crăciun
Foto arhivă

Unul din cei mai cunoscuţi preoţi ai Bisericii Ortodoxe Române este preotul Constantin Necula, de la Sibiu. Acesta a vorbit într-un interviu acordat AGERPRES, despre darurile de Crăciun şi ce cadou l-a impresionat cel mai mult până acum.

Constantin Necula: „Când nu eşti de Crăciun lângă ai tăi, trebuie să faci tot ce poţi ca să aibă Crăciunul la dispoziţie tot timpul”

Întrebat ce cadou de Crăciun l-a impresionat, preotul sibian a spus că răspunsul dat de un băieţel care i-a oferit o … ciocolată. „M-a impresionat un puştiulică, care mi-a adus o ciocolată. Şi am făcut schimb: i-am dat o carte şi mi-a dat o ciocolată: „De ce îmi dai o ciocolată? Păi nu am să fiu de Crăciun lângă dumneavoastră”. M-a atins pentru că, de fapt, când nu eşti de Crăciun lângă ai tăi, trebuie să faci tot ce poţi ca să aibă Crăciunul la dispoziţie tot timpul”, a relatat preotul Necula.

Iisus, pruncul care a schimbat istoria lumii

„Cred că de Crăciun avem obligaţia de a reciti Evanghelia corect. Bebeluşul acesta întrupat la Betleem nu vine doar ca să se afle în treabă, doar ca să ne dăm noi cu părerea după două mii de ani ce ar trebui să facă el ca noi să ne simţim liberi. El s-a născut, s-a lăsat apoi răstignit, a murit şi a înviat pentru propria noastră libertate. Un bebeluş este semnul că Dumnezeu ne-a dat înapoi libertatea”, a mai spus Constantin Necula.

Interviul preotului Necula poate fi citit integral aici: https://www.agerpres.ro/culte/2019/12/25/interviu-preotul-constantin-necula-craciunul-este-despre-familie-inseamna-sa-te-intorci-acasa–425153

Ultima oră

Comentariul meu