preotul constantin necula: crăciunul este despre familie, înseamnă să te întorci acasă

Cunoscutul preot de la Sibiu, Constantin Necula, a vorbit în întâia zi de Crăciun, despre însemnătatea acestei sărbători şi cum ar trebui să fim în această zi de sărbătoare şi nu numai azi. Crăciunul este despre familie şi despre întoarcerea copiilor, consideră părintele Constantin Necula, care afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că România este “acolo unde sunt românii”. În România, la 30 de ani de la Revoluţie, trebuie “să restaurăm Crăciunul în familie”, mai spune preotul.

Constantin Necula: “Trebuie să restaurăm Crăciunul în familie”

Profesor, părinte, preot, Constantin Necula vorbeşte despre importanţa familiei şi faptul că în ziua de azi, copiii nu au parte de dragostea de care au nevoie. “Copiii sunt ca un izvor de iubire care curge anapoda prin mijlocul unei autostrăzi. Aşa e în România acum. Nu numai în România, dar în România se vede mai uşor. Poate că, dacă tot vrem să restaurăm şcoala, trebuie să restaurăm Crăciunul în familie, să repunem la locul lui copilul, să fim mai atenţi, (…) să nu creştem în el duşmanul propriei noastre bătrâneţi. Din acest punct de vedere, cred că biserica, şcoala şi alte două – trei instituţii serioase, mă refer acum la bunici, au unele din marile datorii faţă de ţară. Crăciunul înseamnă şi să te întorci acasă. (…) Nu în ultimul rând, cred că de Crăciun avem obligaţia de a reciti Evanghelia corect. Bebeluşul acesta întrupat la Betleem nu vine doar ca să se afle în treabă, doar ca să ne dăm noi cu părerea după două mii de ani ce ar trebui să facă el ca noi să ne simţim liberi. El s-a născut, s-a lăsat apoi răstignit, a murit şi a înviat pentru propria noastră libertate. Un bebeluş este semnul că Dumnezeu ne-a dat înapoi libertatea”, spune Constantin Necula.

Interviul integral poate fi citit aici: https://www.agerpres.ro/culte/2019/12/25/interviu-preotul-constantin-necula-craciunul-este-despre-familie-inseamna-sa-te-intorci-acasa–425153

 

Ultima oră

Comentariul meu