video - master plan pentru următorii 20 de ani la muzeul astra
foto: arhivă

Complexul muzeal ASTRA a cunoscut o dezvoltare extraordinară în ultimii ani. Este un muzeu mereu lăudat de turiștii care îl vizitează, iar pentru sibieni oferă pe tot parcursul anului evenimente culturale. Dar, directorul Ciprian Ștefan este de părere că oferta trebuie să crească, iar pentru asta are o strategie pentru următorii 20 de ani.

”Anul viitor intenționăm să facem un master plan al Muzeului ASTRA pentru următorii 20 de ani – va trebui să așeze direcția de dezvoltare a Muzeului Astra cu tot ceea ce înseamnă muzeul, aici vorbim inclusiv de politicile de conservare restaurare, de politicile de valorizare ale patrimoniului, de politica de resursă umană, dar mai ales modul în care muzeul Astra trebuie să își depășească condiția, stadiul de muzeu, să devină o instituție care să genereze mai mult pentru societate și pentru regiune chiar”, este planul directorului Ciprian Ștefan.

Dar, anul viitor în Muzeul în aer Liber vor avea loc niște schimbări importante. Ciprian Ștefan are în plan reconstrucția scenei de pe lac, dar și programe educaționale. ”În zona de pădure am făcut câteva alei, tocmai ca și cele 55 de hectare de pădure să fie puse în slujba publicului, vor fi reluate programe educaționale despre natură și importanța naturii în satul românesc. un proiect de anvergură o să fie refacerea scenei de pe lac. după ce voi primi proiectul voi aduna toți operatorii culturali, pentru a discuta și cu ei, pentru că această investiție vreau să fie benefică pentru ei în mod special, nu doar pentru muzeu. Sper că vom putea începe construcția anul viitor”, dezvăluie Ciprian Ștefan.

 

Ultima oră

Comentariul meu