video ciprian ștefan ”anul 2019 a fost unul plin pentru muzeul astra, care ne obligă la mai mult”

Ciprian Ștefan, directorul complexului Muzeal ASTRA, spune că anul ce tocmai se încheie poate fi considerat unul din cei mai buni pe care i-a traversat instituția. Și nu doar din prisma numărului de vizitatori care i-au trecut pragul, ci prin faptul că muzeul din Sibiu a fost marele câștigător al ”Oscarului” muzeelor. 

”anul 2019 a fost un an foarte plin. Am câștigat marele premiu European Museum Academy/ Luigi Micheletti, pentru că suntem un muzeu inovativ, care interpretează patrimoniul astfel încât să fie asumat de comunitate. Acest fapt ne obligă ca în 2020 sa fim mai buni, pentru că am ajuns sus. e ușor să ajungi, dar e greu să te menții. Și atunci pregătim programe culturale mai dense ca în 2019, dar pregătim și programe de investiții”, spune Ciprian Ștefan.

Directorul ASTRA spune că este mulțumit de locul pe care îl ocupă muzeul în topul european. ”Sunt mulțumit, dar până la a fi extrem de mulțumit mai e un pic de cale. La nivel european, în ceea ce privește muzeele în aer liber suntem undeva în top 3. Vorbesc aici de relația cu comunitatea, programele construite special pentru comunitate.”

 

Ultima oră

Comentariul meu