video casa artelor va deveni centrul tradiției românești. care sunt planurile directorului muzeului astra

Directorul Muzeului ASTRA, Ciprian Ștefan, a căutat să promoveze tradițiile încă de când a venit la conducerea instituției. De aceea, proiectul care va duce meșteșugurile mai departe este unul de suflet pentru el. Vrea să transforme Casa Artelor din Piața Mică într-un loc al tradițiilor, un loc în care sibienii, dar și turiștii, să aibă parte de experiențele bunicilor.

Proiectul pentru Casa Artelor a fost deja depus de Muzeul ASTRA și se așteaptă răspunsul pentru finanțare. ”Vreau să facem aici un centru de activități și resurse regional, prin care noi să formăm și să certificăm competențele resursei umane din mediul rural. Vorbesc aici de meșteri care încă știu să construiască o casă sau să restaureze după tehnicile vechi. Este practic un parteneriat cultural, într-o clădire așezată strategic, în mijlocul Sibiului”, spune Ciprian Ștefan.

La Casa Artelor turiștii, dar și sibienii, vor putea cumpăra obiecte tradiționale realizate chiar de meșteri, dar vor putea și să asculte povestea iei sau a clopului, pe care le vor achiziționa.

Ultima oră

Comentariul meu