culmea accidentului - mașină lovită de un conducător auto care nu s-a asigurat - șoferul „nevinovat” era beat și fără permis
FOTO arhivă

Un bărbat care s-a urcat beat la volan și fără să aibă permis de conducere a fost implicat într-un accident în localitatea Țapu. De vină nu a fost el, ci un alt bărbat care nu s-a asigurat când a făcut o întoarcere. 

„La data de 20 decembrie a.c., în jurul orei 22,00, pe raza localității Țapu, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Avrig, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală, a întors fără să se asigure și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 44 de ani”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. Din verificările efectuate de către polițiștii care au intervenit în soluționarea tamponării, s-a stabilit că bărbatul în vârstă de 44 de ani nu deține permis de conducere, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului. De asemenea, față de acest bărbat s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, instanța stabilind ulterior aplicarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă la nivelul Secției 5 Poliție Rurală Axente Sever.

Ultima oră

Comentariul meu