video foto grefierii din sibiu au ieșit în stradă - protestează împotriva tăierii pensiilor speciale

Grefierii din Sibiu au ieșit în stradă, miercuri, și au protestat împotriva proiectului de anulare a pensiilor de serviciu. Aceștia și-au întrerupt lucrul și au ieșit în fața instanței, începând cu ora 10.

Între 9.00 și 9.30, au fost închise arhiva și registratura și au fost suspendate ședințele de judecată pentru 30 de minute.

YouTube video

Aproximativ 50 de grefieri au ieșit în fața instanței sibiene. „E un protest spontan. Noi nu avem pensii speciale, avem pensii de serviciu. O pensie care compensează toate incompatibilitățile pe care le avem. Nu avem dreptul de a alege, nu avem dreptul de a fi aleși, drepturi cetățenești fundamentale. Nu avem dreptul la altă ocupație. E singura noastră sursă de venit. Toate celelalte categorii sociale au dreptul să aibă zece slujbe. Nu avem muncă normată. Semnăm condica. Prin lege, eu în trei zile trebuie să îmi termin lucrările. Poate să fie un dosar, pot să fie o sută de dosare”, spune Mirion Viorel Nicolae, Lider de Sindicat Sibiu. video foto grefierii din sibiu au ieșit în stradă - protestează împotriva tăierii pensiilor specialeCamera Deputaților are pe ordinea de zi a plenului de miercuri proiectul de lege al PNL care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii.

Ultima oră

Comentariul meu