echipele din anglia și spania domină champions league

Ultima etapă din faza grupelor Ligii Campionilor a însemnat trecerea la un alt nivel. Barcelona, Manchester City, Liverpool, Real Madrid, sunt doar câteva dintre echipele calificate în faza eliminatorie. Turul optimilor de finală din Ligă este programat să aibă loc în a doua parte a lunii februarie, iar returul în prima jumătatea a lui martie 2020. Astfel, datele exacte când se vor juca optimile de finală din Liga Campionilor sunt 18, 19, 25 și 26 februarie, respectiv 10, 11, 17 și 18 martie. Tabloul complet al optimilor de finală a fost stabilit luni, 16 decembrie, la Nyon, după cum urmează:

Borussia Dortmund vs. PSG

Real Madrid vs. Manchester City

Napoli vs. FC Barcelona

Atletico Madrid vs. Liverpool

Chelsea vs. Bayern Munchen

Atalanta vs. Valencia

Tottenham vs. Leipzig

Lyon vs. Juventus Torino

Schimbări la nivel de favorite

Pentru o parte dintre echipe campania de calificare a fost una liniștită, care le-a adus calificarea matematică cu cel puțin o etapă înainte de final. Dar au fost și excepții, așa cum s-a întâmplat în cazul campioanei Europei. Liverpool a mers la Salzburg în ultima etapă, să joace cu calificarea pe masă. Până la urmă și-a respectat statutul de favorită, învingându-și rivale cu 2-0 și s-a clasat pe primul loc în Grupa E.

Deținătoarea trofeului a urcat un loc în topul caselor de pariuri în ceea ce privește câștigătoarea Ligii Campionilor. Dacă la începutul sezonului era pe locul al treilea, cu o cotă de 8.00, acum beneficiază de cota 5.50. A depășit-o pe Barcelona în acest top, echipă care are în acest moment cota 6.00. În cazul în care nu vă mai amintiți, Liverpool a ajuns în finala UCL din 2019 după ce a învins-o în semifinale chiar pe Barcelona, cu scorul de 4-0, asta după ce „cormoranii” pierduseră clar pe Nou Camp, cu scorul de 3-0.

Echipele din Anglia și Spania domină fotbalul european

Formatul Ligii Campionilor le permite primelor patru clasate din cele mai bune patru campionate din Europa să se califice direct în faza grupelor. Dintre toate acestea, în primăvara europeană s-au calificat toate cele patru echipe din Premier League și La Liga. Astfel, opt dintre cele șaisprezece echipe calificate provin din Anglia și Spania. Tottenham, Chelsea, Liverpool și Manchester City din Albion, respectiv Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid și Valencia din La Liga. Alte echipe calificate în optimi sunt PSG, Bayern Munchen, Atalanta, Juventus, Napoli, RB Leipzig, Lyon și Borussia Dortmund.

Primele 3 favorite la pariuri rămân din cele două campionate care își trimit maximum de reprezentante în fazele superioare. Manchester City, este principala favorită, așa cum era în ochii bookmakerilor și înainte de startul sezonului. Aceasta este urmată la mică distanță de deținătoarea trofeului, Liverpool, iar Barcelona este pe 3, cu o cotă destul de apropiată de reprezentantele Premier League. E greu de stabilit cu exactitate care este cea mai bună casă de pariuri online, însă cotele afișate de Unibet, Betano sau Betfair, trei din cele mai populare branduri internaționale din lumea pariurilor sportive, sunt aproape identice în partea de sus a topului favoritelor în UCL 2019/2020:

  1. Manchester City – cota 5.00
  2. Liverpool – cota 5.50
  3. Barcelona – cota 6.00

Atalanta și Leipzig, prezențe inedite în optimile UCL

Totodată, au avut loc și două premiere. Atalanta Bergamo a reușit să egaleze un record vechi de 17 ani. Aceasta s-a calificat pentru prima oară în optimile Ligii Campionilor, asta după ce a pierdut primele trei meciuri din grupă. Ultima dată când o echipă reușea lucrul acesta se întâmpla în sezonul 2012/2013. O altă echipă care a reușit performanța de a se califica în premieră în primăvara Ligii Campionilor este RB Leipzig. Înființată în anul 2009, aceasta a promovat succesiv și, după doar șapte ani, reușea să joace pentru prima oară în cupele europene.

Ele sunt și printre echipele care se află în coada clasamentului când vine vorba despre lista cu favorite la câștigarea Ligii Campionilor 2019/20. Astfel, Atalanta are o cotă de 61.00 să reușească acest lucru, iar RB Leipzig, familiarizată totuși cu această competiție (nu a trecut de grupe anul trecut), este cotată cu 45.00 și se află pe locul 10 din cele 16 echipe prezente în optimi.

Ultima oră

Comentariul meu