două picturi ale lui arsenie boca, descoperite într-o capelă din sibiu

Două picturi ale Părintelui Arsenie Boca au fost găsite la Sibiu, în capela „Sfântul Apostol Andrei” din incinta Grupului Școlar de Construcții și Arhitectură „Carol I”.

Cele două fresce o înfățișează pe Maica Domnului cu Pruncul Iisus în brațe pe tronul împărătesc și scena „Lăsați copiii să vină la Mine”, notează Evenimentul Zilei.

Deși lucrarea este atribuită în acte profesorului Costin Petrescu, este știut faptul că sub îndrumarea acestuia absolventul de Arte Frumoase Arsenie Boca a pictat scena intrării lui Mihai Viteazul în Alba Iulia de pe cupola Ateneului Român.

Perioada de lucru corespunde de asemenea: capela de la Sibiu a fost pictată în 1938, iar pictura monumentală a Ateneului a fost realizată între 1934 și 1939. Mai presus de toate stă însă stilul inconfundabil al Părintelui Arsenie Boca, care se regăsește în pictura altarului Bisericii Sfântul Elefterie cel Nou din București cu Maica Domnului și „Iisus în zeghe” sau la cunoscuta Biserică de la Drăgănescu.

Dezvăluirea privind frescele Părintelui Arsenie Boca a fost făcută de cercetătorul Florin Duțu, pasionat biograf al Sfântului Ardealului, la simpozionul „130 de ani de la nașterea lui Nichifor Crainic și 30 de ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arsenie Boca”, organizat duminică la Biblioteca Astra din Sibiu.
Sursa: Evenimentul Zilei

Ultima oră

Comentariul meu