suflet mare - doi tineri și-au donat darul de nuntă unei familii care doarme într-un grajd
FOTO: Mediafax

Doi tineri din Popești Leordeni și-au donat darul de nuntă unei familii cu patru copii. Pentru aceștia „acasă” era anexa unui grajd, însă acum, în prag de sărbătoare, casa în care vor locui este ridicată.

Povestea unei familii din Sâmbăta de Sus este una tristă și a ajuns la Asociația „Licuricii fericiți”, din Câmpulung Moldovenesc, prin intermediul fiului cel mare al familiei, Raul. Acesta a fost găsit înfometat, dormind într-un foișor al Mănăstirii Sâmbăta de Sus, de către Nicoleta, reprezentanta asociației. Femeia care este psiholog și învățătoare a vorbit cu Raul și a aflat drama prin care trece familia lui, notează Mediafax.

„Sunt doi adulți și patru copii. Stau într-un bordei, într-o anexă a unui grajd, care este pe proprietatea celor care dețin vitele de care au grijă. Sunt genul de familie care e pusă la zid, alungați. L-am găsit pe Raul în foișorul Mănăstirii, nu mâncase de câteva zile”, a povestit Nicoleta Bogoș pentru Mediafax.

Cei patru copii au 8, 5 și 2 ani, iar cel mai mic are doar câteva luni.

suflet mare - doi tineri și-au donat darul de nuntă unei familii care doarme într-un grajd
FOTO: Mediafax

Femeia care l-a găsit pe Raul s-a mobilizat și a decis că moș Crăciun trebuie să aducă acestei familii o casă în dar. Cea mai mare donație a venit din partea unui cuplu din Popești Leordeni, care și-au donat darul de nuntă.

„Nu-i cunosc. Am lăsat un apel pe Facebook. Ne-au trimis mesaj să le dăm detalii, ce intenționăm să facem. Ne-au impresionat. Știu că el se numește Andrei Nistor, că sunt din Popești Leordeni și ne-a spus că va face o donație puțin mai mare pe care au primit-o de la alți oameni, pentru că ei au destul. S-au decis să dea darul de nuntă mai departe”, a spus reprezentanța Asociației.

În total, tinerii au donat 35.000 de lei. Casa se ridică pe un teren al Primăriei, iar costul total al lucrărilor depășește 100.000 de lei.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu