video foto - şeful şcolilor din sibiu, către cei mai buni elevi: "sunteţi prinşi într-o cursă nebună a învăţatului de dimineaţa până seara; jucaţi-vă!"

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu, profesorul Alexandru Dumbravă, i-a îndemnat luni, pe cei peste o sută de elevi premianţi ai judeţului, să îşi trăiască copilăria, să se bucure de joacă, nu doar de calculatoare şi telefoane mobile. Şeful şcolilor din Sibiu recunoaşte că mulţi copii sunt nevoiţi să îşi petreacă toată ziua doar învăţând şi făcând teme.

Cei mai buni elevi ai Sibiului, îndemnaţi să nu plece în străinătate

„Copii minunaţi, dascăli harnici şi autorităţi responsabile, cred că este un buchet frumos de oameni care împreună pot să facă performanţă şi pot să ne dea o ţară normală, o ţară în care să vă doriţi voi, cei cu minţi frumoase să rămâneţi peste ani şi ani, să vă creşteţi copiii aici, să vă vedeţi viitorul împlinit aici, în ţara voastră. E greu să spui vorbe mari în faţa unor copii ca voi”, a spus inspectorul şcolar general, profesorul Alexandru Dumbrava luni, la premierea elevilor, care a avut loc la Consiliul Judeţean Sibiu.

Şeful Inspectoratului Şcolar Sibiu: „Nu vă daţi doar zâmbilici pe WhatsApp, strângeţi-vă mâna, alergaţi!”

„Vreau să vă îndemn să nu uitaţi să rămâneţi şi copii, pentru că adesea sunteţi prinşi într-o cursă nebună a învăţatului de dimineaţa până seara, a făcutului de tot felul de activităţi, care să vă mai îmbunătăţească un pic şi constatăm că uneori, copiii noştri nu mai au amintiri legate din copilărie, decât cele legate de învăţat şi şcoală, ori ar trebui să rămâneţi, măcar din când în când şi copii, să vă bucuraţi de după-amieze, să vă bucuraţi de vacanţe, să vă bucuraţi de prieteni. Ieşiţi dintre calculatoare, ieşiţi din tablete, duceţi-vă printre blocuri, duceţi-vă printre case, nu vă daţi doar zâmbilici pe WhatsApp şi strângeţi-vă şi mâna, alergaţi, jucaţi-vă pentru că aceasta este o vreme, pe care nu v-o va da nimeni înapoi. Este vremea bucuriei, este vremea progresului pentru voi, vremea în care vă faceţi prieteni cu care veţi rămâne prieteni pe viaţă”, le-a spus copiilor, Alexandru Dumbravă.

Alexandru Dumbravă şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, au premiat luni, 103 elevi şi 47 de profesori, care au obţinut rezultate deosebite la concursurile, olimpiadele şi competiţiile şcolare de la nivel naţional şi internaţional din acest an.

Ultima oră

Comentariul meu