foto o mamă și fiica sa pilotează împreună un avion - singura pereche de acest gen din istorie

Căpitanul Wendy Rexon și fiica sa, Kelly Rexon, sunt prima pereche mamă-fiică din istorie care pilotează un avion pe o linie comercială. Zborul este pentru ele o „afacere de familie”, fiindcă majoritatea membrilor sunt piloți.

Potrivit zaina.ro, în 2019, există doar 6.994 de femeie pilot, adică 4,4% din totalul de pe liniile comerciale din SUA și Marea Britanie. De curând însă, două femei au reușit să facă istorie – sunt prima pereche mamă-fiică, care pilotează împreună un avion.

Wendy are două fiice, iar toate trei sunt piloți de avion. De asemenea, soțul acesteia este la rândul său pilot pentru American Airlines. „Ne-am tot jucat cu bonetele de căpitan ale părinților noștri și ne-am distrat pe când eram copii, pentru că mergeam în călătorii cu ei. Cu siguranță era o chestie în familie. Am început să conduc un aparat de zbor la 16 ani și am fost foarte bucuroasă să fiu instructorul surorii mele mai mici, fiind astfel primul meu elev”, își amintește Kelly pentru ABC News.

Wendy și fiica sa, Kelly Rexon, au zburat pentru prima dată cu un avion în afara aeroportului JFK din New York. Primul lor zbor s-a dovedit a fi provocator, având în vedere că s-au confruntat cu fum în cabina piloților. În ciuda dificultăților, cele două au aterizat în siguranță la Los Angeles. A fost prima dată când Wendy a fost de față la aterizarea de urgență a fiicei sale care s-a descurcat foarte bine. „A fost fantastică. A fost o situație dificilă care a fost controlată cu ușurință datorită pregătirii lui Kelly și a competenței sale”, a povestit mama-pilot.

Deși industria aviației este dominată de bărbați, în ultimii zece ani tot mai multe femei au devenit pilot, mai ales în America.

Sursa: zaina.ro

Ultima oră

Comentariul meu