scandalul ia amploare în usr - europarlamentarul sibian nicu ștefănuță dezamăgit de minciunile și limbajul colegilor din conducere

Excluderea din USR a Olimpiei Ardelean a pornit un război intern în partid. Mai mulți lideri, printre care și europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță acuză echipa Barna, scrie g4media.ro. 

Oli Ardelean a fost exclusă miercuri noapte din USR, prin decizie a Biroului Național dominat de echipa Barna, după ce a semnalat mai multe nereguli în partid: semnături falsificate pentru inițiativa ”Fără penali” și afișarea cu încălcarea legii a bannerelor electorale pentru Dan Barna în campania prezidențială.

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, membru în conducerea centrală a USR, a transmis un mesaj pe un grup intern de comunicare al partidului, prin care explică de ce comunicatul oficial transmis de Barna nu este ”factual corect”, adică e mincinos.

Ștefănuță a subliniat că Oli Ardelean nu a fost exclusă pentru jigniri, așa cum se pretinde în comunicatul de presă, ci pentru potențiale prejudicii aduse partidului.

”Din capul locului, NU s-a votat capul de acuzare privind articolul 13g (injurii). A fost considerat frivol de către majoritatea membrilor BN, care au recunoscut și arătat că limbajul colorat face parte din viața noastră, de la Vodă la opincă (…) Ceea ce a fost votată însă a fost acuzația adusă de 15 colegi, preponderent din Ilfov, dar și din Timiș și alte județe referitoare la articolul 13 literele b și c. Deci practic singurul lucru care a fost votat a fost dacă a fost sau nu a fost un prejudiciu adus partidului”, a scris Nicu Ștefănuță.

”Din întrebări a fost foarte clar că Oli nu e vinovată de nimic. La întrebarea despre damage-ul făcut, devine clar că vorbim de o postare care a stat sus câteva ore ale nopții, cu 33 de comentarii și 3 shares. Cătălin Drulă a vorbit de ‘prejudiciul potențial’, iar alții despre ‘numărul probabil de printscreenuri’ care ar fi circulat pe o piață națională inexistentă pentru așa ceva. Cel mai dureros este când colegii folosesc epitete demne de un secol 19 misogin. ‘Instabilă’, ‘frustrată’, ‘va face din nou’, ‘așa e caracterul ei’, chestiuni neimputabile în niciun fel din punct de vedere statutar. Practic, nimic nu e dovedit”, a mai scris el.

La rândul său, senatorul Cristian Ghica, îi acuză pe cei care au votat excluderea lui Oli Ardelean de ”abuz și prostie politică”.

”O prostie monumentală care se poate explica doar prin aroganță. V-ați rupt de realitate și puneți în pericol viitorul acestui partid care a crescut cu efort și luptă”, a scris Ghica pe același grup intern de comunicare al USR.

El trece în revistă deciziile luate de echipa Barna în ultima perioadă și care, în opinia sa, au tras partidul în jos: alegeri interne înainte de cele prezidențiale, gestionarea dezastruoasă a articolului din Rise Project referitor la Dan Barna sau decizia de a nu intra la guvernare.

”Răul pe care știrile din presă îl fac întregului partid acum este mult peste ce a făcut postarea lui Oli. Sunt două variante: ori nu v-ați gândit, și atunci este prostie, ori nu v-a păsat, și atunci este ticăloșie. Oricare dintre cele două ar fi, cert este că prin decizia de aseară ați distrus o oportunitate de a ne reuni, după eșecul de la alegerile prezidențiale. Aveam nevoie de unitate, nu de excluderi și dezbinare. Aveam nevoie de lideri, nu de șefuleți plini de ranchiună”, a punctat Cristian Ghica.

”Dacă nu vă veți da seama că asta nu ajută la nimic, atunci ne vom prăbuși cu toții. Pe mâna voastră, în mandatul vostru. Cu tot cu voi!”, a conchis el.

Senatoarea Florina Presadă a calificat excluderea Olimpiei Ardelean din USR drept o victorie a manțocărelii din partid.

”Ceea ce i s-a întâmplat lui Oli Ardelean este o execuție politică. Sunt și alții pe listă, pentru vini mai mult sau mai puțin închipuite și aduse din vorbe ca să acopere ceea ce trebuia să vedem cu toții”, le-a scris Presadă membrilor USR.

”Oli, a fost onoare să te am colegă! Sper să te putem aduce înapoi. Am fost acolo când ai venit să ne spui de semnăturile de la Fără penali. Am văzut cum arătau și știu că ai avut dreptate. Echipa Barna a preferat să își protejeze oamenii în loc să admită că a greșit grav”, a mai subliniat ea.

Ultima oră

Comentariul meu