directorul spitalului judeţean sibiu: reabilitarea subsolului nu afectează bolnavii sau angajaţii
FOTO: arhivă

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Cornel Benchea, dezminte acuzele aduse de o persoană anonimă, care a trimis o scrisoare tuturor jurnaliştilor din Sibiu, în care spune că nu se face cum trebuie reabilitarea tunelurilor care leagă pavilioanele spitalului.

Directorul Benchea: “Nu avem niciun fel de infecţie cauzată de reabilitarea tunelului”

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Cornel Benchea, a declarat marţi, pentru Ora de Sibiu, că nu există niciun fel de infecţie cauzată de reabilitarea tunelului. “Personalul a fost instruit. Nu s-a lucrat cât treceau ei pe acolo.” Întrebat dacă reabilitarea este gata şi este conformă cu ce trebuie să fie un subsol de spital, Benchea a spus: “Arată chiar bine faţă de ce a fost”.

Oficial: “Nu s-a putut interzice accesul în subsol în timpul lucrărilor”

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este format din mai multe clădiri, care sunt legate una de cealaltă prin nişte tuneluri subterane. Prin aceste tuneluri circulă atât personalul, cât şi pacienţii. Spre exemplu, dacă un pacient este pe targă şi trebuie să fie dus pentru o procedură medicală în altă secţie şi nu se poate cu liftul, atunci omul nu este dus prin curtea spitalului, prin ploaie, ninsoare sau frig, ci prin aceste tuneluri. Prin tuneluri merg medicii, asistentele, infirmierele, personalul care transportă cărucioarele cu mâncarea pacienţilor. Din acest motiv, aceste tuneluri nu pot fi închise.

Ce spune scrisoarea anonimă trimisă în redacţie

“Odata cu inceperea reabilitarii tunelurilor care leaga pavilioanele spitaluilui s-a creat o alta problema destul de grava cu privire la posibila raspandire de infectii din cadrul SCJUS. Deoarece tunelurile sunt in proces de reabilitare s-a acumulat multa mizerie datorata materialelor de constructii si a zugravelii cazute. Nu s-a luat hotararea de a interzice accesul personalului medical prin tuneluri si implicit evitarea infectarii sectiilor cu mizeria din tuneluri, nici igienizarea minima a acestuia daca acesta este totusi folosit de cadrele medicale, pacienti si apartinatori. Ba mai mult, personalul care transporta mancarea pacientilor trec prin acelasi tunel infectat cantina spitalului fiin la acelasi nivel. Prostul management poate duce la o explozie a infectilor nozocomiale din cadrul institutiei din lipsa unei viziuni pentru protejarea pacientilor prin luarea de masuri preventive”, aşa arată mesajul anonim primit în redacţie de pe adresa de mail: subiectdestiri@gmail.com

Scandalurile şi problemele spitalului din ultima perioadă provin din subsol

Subsolurile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu au generat cele mai multe scandaluri şi probleme ale mandatului actualului director general, Cornel Benchea. Pentru prima dată în subsolurile spitalului au fost chemaţi pompierii, fără a fi vorba însă de incendii care să afecteze bolnavii sau personalul. Tot pentru prima dată, deputatul USR din Comisia de sănătate, Emanuel Ungureanu a criticat spitalul sibian, pornind de la felul în care arăta un perete al unui vestiar din subsol. Acum este criticat de un anonim felul în care se reabilitează acelaşi subsol, criticat de deputatul USR în acest an.

 

Ultima oră

Comentariul meu