güntner a deschis o uriașă și unică fabrică verde a sibiului – o  “grădină” de  tehnologie

Güntner a inaugurat oficial la finalul săptămânii o nouă fabrică în Sibiu, situată în Zona Industrială Vest. Este însă infinit mai mult decât o simplă fabrică, la fel cum nici inaugurarea nu a fost una oarecare, ci una memorabilă.

Pe lângă faptul că este de trei ori mai mare față de prima unitate de producție și își propune să fie „nava-amiral” a Grupului Güntner, este unică prin concept. Este o fabrică verde, în care te simți ca într-o grădină botanică și nicidecum într-un imens spațiu de producție rece și ordonat.

Güntner Mega Plant

güntner a deschis o uriașă și unică fabrică verde a sibiului – o  “grădină” de  tehnologie
Klaus Wittek, COO Güntner

Cea de-a doua unitate de producție Güntner, care a fost construită în jurul unui concept inovativ, care imbină natura cu industria a fost inaugurată cu fast și surprize, sâmbătă seara, pe 7 decembrie. Peste 500 de persoane au luat parte la eveniment, printre care liderii Grupului, Hubert Spegel, Robert Gerle, Christian Weiser, sibianul Robert Hanea, angajați ai fabricii din România, jurnaliști străini, primarul Sibiului, Astrid Fodor și viceprimarul comunei Cristian, Gheorghe Pipernea.

güntner a deschis o uriașă și unică fabrică verde a sibiului – o  “grădină” de  tehnologie
Dr. Robert Hanea, sibianul din conducerea Güntner

Construită în nouă luni, mega fabrica este “casa” celei mai noi tehnologii din cadrul grupului, toată instalată într-o simbioză specială și vie, cu peste 7000 de plante din peste 100 de specii și originare din trei continente. Potrivit lui Klaus Wittek, COO  – directorul exectiv al Güntner, fiecare angajat este astfel în conectat la natură ceea ce aduce o energie pozitivă în fabrică.

Ce înseamnă și ce produce Grupul Güntner

În anul 2016, Grupul Güntner a deschis prima unitate de producție din Sibiu. Compania produce sisteme de răcire, fiind numărul unu la nivel mondial în climatizarea industrială. Sâmbătă a fost inaugurată cu mare fast cea de-a doua unitate de producție, construită pe o suprafață de 35.000 de metri pătrați. „Ca răspuns la cererea globală în creștere pentru convertoare de căldură utilizate în refrigerare și climatizare care să fie eficiente energetic și de înaltă calitate, Grupul Güntner investește într-o nouă unitate de producție, de ultimă generație, în Sibiu. După deschiderea în 2016 a fabricii Sibiu I, Grupul Güntner își continuă dezvoltarea cu această nouă unitate și alte investiții”, au transmis reprezentanții Grupului Güntner.

güntner a deschis o uriașă și unică fabrică verde a sibiului – o  “grădină” de  tehnologie
Conducerea Grupului Güntner la inaugurarea impresionantei mega investiții de la Sibiu

Güntner,  o istorie de peste 85 de ani care începe într-un atelier de reparații

În anul 1931, în Munich, Germania, Hans Güntner a înființat un atelier specializat pe repararea echipamentelor frigorifice. După război, acesta a continuat să ofere servicii de reparații și, totodată, s-a concentrat pe producerea componentelor sistemului de refrigerare. Cu timpul, cererea de componente pentru sistemele de refrigerare a continuat să crească, astfel că, în prezent, compania este numărul 1 mondial în climatizarea industrială.

Datorită programului său de investiții, Grupul Güntner cunoaște cea mai rapidă dezvoltare din istoria sa și continuă să stabilească recorduri în acest domeniu. Instalațiile frigorigene sunt esențiale astăzi în aproape orice domeniu, iar grupul Güntner furnizează produse eficiente, fiabile, pe care companiile se pot baza.

Cea de-a doua unitate de producție de 30.000 de metri pătrați, construită la Sibiu în Zona Industrială Vest, este o investiție de peste 30 de milioane de euro, este cu totul și cu totul diferită față de restul fabricilor. Peste 7.000 de plante din o sută de specii au fost amplasate în interiorul fabricii, pe stâlpii din beton ori pe pereți, acoperind o suprafață de 13.000 metri pătrați.

Astrid Fodor foarte plăcut surprinsă

Astrid Fodor a fost suprinsă să vadă cum natura și producția merg mână în mână în această fabrică și nu a ezitat să își manifeste uimirea.

güntner a deschis o uriașă și unică fabrică verde a sibiului – o  “grădină” de  tehnologie
Astrid Fodor, primarul Sibiului surprinsă de Mega Fabrica Güntner

„Cred că și eu trebuie să încep cu un wow. Am știut că vin la inaugurarea unui mega plant, dar n-am știut că este atât de mega. Am participat în anul acesta la o serie întreagă de evenimente care aveau în centrul lor deschiderea unor obiective economice, fie ele de producție, comerciale sau de prestări servicii și de fiecare dată am simțit un sentimente de satisfacție, că regiunea noastră, zona noastră, Sibiul este în continuare foarte atractiv din punct de vedere economic.

În această seară m-ați lăsat fără vorbe, domnul Hanea. De obicei am vorbe, nu m-am așteptat la ceea ce am văzut aici și la simbioza asta între natură și producție. Este cred că unică în România, iar pentru asta vreau să vă felicit. Compania Güntner se află pe teritoriul administrativ Cristian și poate vă întrebați ce fac eu aici. Am fost invitată la această inaugurare pentru că Cristianul face parte din Zona Funcțională Urbană a Sibiului.

Cu acest termen cred că trebuie să ne obișnuim. Este un termen care va fi foarte uzual în următoarea perioadă și nu numai Cristianul, dar și alte localități fac parte din această Zonă Funcțională Urbană. Această investiție va aduce beneficii nu numai Cristianului, ci și Sibiului, așa cum investițiile din Sibiu au adus beneficii multiple tuturor localităților învecinate. Eu vreau să felicit conducerea grupului Güntner din Germania pentru decizia de a deschide o nouă unitate de producție.

Sunt sigură că această decizie s-a luat în urma unei analize foarte profundă și sunt mulți factori care au determinat această hotărâre. O să menționez doar câteva dintre ele. În primul rând, Sibiul este o locație economică din multe puncte de vedere. Dacă avem în vedere poziția geografică, conectivitatea pe care o avem cu țările din Europa de Vest, aeroportul, mă refer la infrastructură și nu vorbesc numai de infrastructura stradală, mă refer și la cea de apă-canal, mă refer la sistemul educațional pe care îl avem în Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga”, mă refer în special la mediul de viață plăcut pe care îl avem în Sibiu. Deci sunt o serie de factori care sunt convinsă că au influențat decizia bordului de a deschide această unitate de producție aici. Vă urez mult succes și vă doresc o activitate foarte îndelungată aici la Sibiu și profitabilă”, a spus primarul Sibiului, Astrid Fodor, la inaugurarea noii fabrici.

Cristianul mândru ce investiția de pe teritoriul comunei

güntner a deschis o uriașă și unică fabrică verde a sibiului – o  “grădină” de  tehnologie
Ciceprimarul comunei Cristian, Gheorghe Pipernea.

De asemenea, și viceprimarul Cristianului a fost invitat la eveniment și a avut câteva cuvinte de împărtășit cu cei prezenți. „Este o mare bucurie pentru mine în calitate de viceprimar al comunei Cristian să mă aflu în mijlocul dumneavostră. Mă bucur foarte mult că și administrația locală a comunei Cristian a fost invitată să inaugurăm încă o investiție pentru una dintre cele mai frumoase comune din județul Sibiu. Nu este doar un moment important pentru Güntner, ci cu siguranță este o sărbătoare mare și pentru comuna pe care o reprezint. În urma investițiilor din această zonă, comuna Cristian prosperă pe zi ce trece. Administrația locală a fost și este deschisă în continuare pentru o dezvoltare pe o durată cât mai lungă și de acum înainte. Cu siguranță, de când ați poposit la noi, la Cristian, ați putut observa faptul că ne dorim din toată inima să avem o relație corectă și echidistantă. Ne bucurăm foarte mult pentru că în principal cei de aici ați înțeles foarte repede că spiritul succesului stă într-o relație perfectă și sinceră. Aportul firmei dumneavoastră la bugetul local al comunei Cristian ne obligă să fim de acum înainte și să predomine între noi sinceritatea, buna legătură și onestitatea. Nu îmi rămâne în final să vă spun decât că sunteți superbi. (…) Vă felicit din tot sufletul din partea locuitorilor Cristianului pentru această investiție, vă doresc succes în continuare și vă asigur de întreg sprijinul nostru”, a spus viceprimarul comunei Cristian, Gheorghe Pipernea.

güntner a deschis o uriașă și unică fabrică verde a sibiului – o  “grădină” de  tehnologie
Filarmonica din Sibiu a susținut un redutabil concert pentru invitați

După discursurile personalităților din mediu politic și social-economic, au fost organizate tururi de fabrică. Inaugurarea a fost completată de un concert al Filarmonicii Sibiu și un spectacol cu lumini laser.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu