original: un sibian oferă transport la târgul de crăciun pentru persoane cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități sunt rar văzute pe stradă, la plimbare, ca oricine altcineva. Românul e învățat că este o rușine, iar astfel de persoane ar fi mai bine să nu fie văzute. Ce e îmbucurător însă este faptul că schimbarea acestei mentalități a început deja. Persoanele cu dizabilități încep să iasă din case, de sub pătura cu care își ascund viața. Învață să se bucure de ce li se oferă și de ce le oferă orașul. Iar Târgul de Crăciun este o oportunitate perfectă pentru asta. Exact la acest lucru s-a gândit un sibian când a venit cu o ofertă: transportul persoanelor cu dizabilități la Târgul de Crăciun.

Adrian Marinaș este un sibian de 38 de ani care s-a gândit la aceste lucruri la faptul că persoanele cu dizabilități au aceleași drepturi ca oricine altcineva. Așa că a accesat fonduri europene cu ajutorul cărora a cumpărat o mașină special adaptată pentru transportul persoanelor care folosesc scaunul cu rotile.

”Ideea mi-a venit atunci când am văzut că un vecin, persoană cu dizabilități, este transportată la spital într-o pătură. Am fost impresionat atunci de acea imagine și mi s-a părut nedrept ca cineva să fie tratat astfel. Așa că am făcut un proiect, am accesat fonduri europene și am cumpărat o mașină omologată pentru transportul persoanelor cu dizabilități”, povestește Adrian Marinaș.

original: un sibian oferă transport la târgul de crăciun pentru persoane cu dizabilități

Și pentru că este perioada sărbătorilor, iar târgul de Crăciun este unul din cele mai frumoase din Europa, sibianul s-a gândit să pună la cale o ofertă. ”noi facem transportul persoanelor cu dizabilități acolo unde ne solicită, dar acum, de sărbători, am venit cu această ofertă: transport special la Târgul de Crăciun, plimbare pe Nicolae Bălcescu și Cetății, și transport înapoi acasă. Poate că altfel persoanele cu dizabilități nu ar fi ieșit din casă special la Târgul de Crăciun, dar așa sperăm să se simtă impulsionați, să îl viziteze și să simtă atmosfera de sărbătoare”, spune Adrian Marinaș.

Transport permanent

Ortodrive, firma prin care se fac aceste servicii, funcționează și în afara perioadei sărbătorilor de iarnă. De trei luni de când a fost achiziționată mașina specială, au fost foarte multe cereri pentru transport.

original: un sibian oferă transport la târgul de crăciun pentru persoane cu dizabilități

”Am avut cereri și în Sibiu, și transport la Brașov, la Cluj la recuperare. Oamenii apelează la noi pentru că transportul se face în cărucior. Clientul este urcat în mașină cu căruciorul, mașina este omologată, cu sistem deprindere atât al scaunului cât și al ocupantului acestuia. Este mult mai simplu decât transportul cu o mașină normală. Acolo persoana trebuie dată jos din cărucior, urcată în  maină. căruciorul băgat cuma în portbagaj….apoi dacă se mai fac opriri pe drum procesul se repetă de n ori…Așa, cu mașina aceasta, transportul e foarte simplu, la fel îmbarcarea. Totul este foarte sigur”, spune Adrian Marinaș.

Pentru programări sau alte detalii numerele de telefon 0723.501322 și 0745.799710 vă stau la dispoziție.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu