anchetă a poliţiei sibiu după ce un vânător a omorât un urs la caşolţ

Poliţiştii sibieni anchetează cum a fost împuşcat duminică, un urs, în fondul de vânătoare de la Caşolţ, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ). Vânătorul a declarat că a împuşcat ursul, ca să se apere.

Un vănător a împuşcat un urs şi acum este cercetat de poliţişti

„În data de 01.12.2019, in jurul orelor 12.50, in fondul de vânătoare nr. 8 Caşolţ, zona Tufari, cu ocazia unei actiuni de vânătoare colective, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Cașolț, în timp ce era în stand, a executat un foc de arma asupra unui exemplar de urs care l-a atacat. Ursul ulterior, a decedat.
În continuare, polițiștii Serviciului Arme, Explovizi și Substanțe Periculoase Sibiu efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic, prin vanatoarea fara respectarea conditiilor inscrise in autorizatia de vanatoare, fapta prev. si ped. de art. 42 alin.1 lit.b din Legea 407/2006 modificată și uz de armă letala fara drept, faptă prev. și ped. de art. 343 alin. 1 din C.P.”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Da așa este din păcate viața unui om nu mai valorează nimic , speram să se reglementeze ceva cu ursii pentru ca a ajuns să se plătească mai mulți bani pentru despăgubirea pagubelor produse de către ursi , mai mulți de cât se investesc in spitale ținând cont ca sunt banii noștri bani de la ministerul mediului .

  2. Au ajuns ursii sa fie mai multi decat vulpile, caprioarele sau aricii. Banuiesc ca a fost o situatie de „lupta sau fugi” si cum fuga nu era o optiune, omul a tras ca sa isi salveze viata. Oare ce e mai important o viata de om sau de animal salbatic?