Acuzațiile de nepotism de la Tursib - Șefa de la calitate: „Se încearcă denigrarea mea”
FOTO arhivă

Cosmina Sârbu, șef departament calitate Tursib, a transmis un punct de vedere, în urma acuzațiilor de discriminare și nepotism semnalate de liderul de sindicat Alin Poabar. 

Sârbu consideră că Alin Poabar „își folosește poziția de lider de sindicat pentru a realiza denigrarea” sa. Aceasta spune că e angajată a Tursib încă din 1989 și ulterior a dobândit calificările necesare posturilor pe care le-a deținut.

Vezi aici reacția Tursib la acuzațiile de discriminare și nepotism

Redăm integral punctul de vedere al Cosminei Sârbu:

Cu privire la articolul apărut în mass-media în care se fac referiri la persoana mea, vă comunic punctul meu de vedere:
Consider că, prin afirmațiile sale, domnul Poabar își folosește poziția de lider de sindicat pentru a realiza denigrarea mea, că acesta mă calomniază prezentând fapte neadevărate privitoare la viața, comportamentul și activitatea mea profesională.
Pentru a vă face o impresie asupra persoanei mele, vă prezint următoarele:
Sunt angajată la societatea de transport public local din anul 1989. Ulterior am dobândit toate calificările necesare pentru posturile pe care le-am deținut.
În anul 2011 am fost numită, de către Directorul General de la momentul respectiv, Manager Calitate – responsabil cu implementarea Sistemelor de Calitate și de atunci mă ocup cu elaborarea, implementarea și verificarea respectării procedurilor de lucru în societate.
Începand cu decembrie 2018, pentru eficientizarea activității acestora, în subordinea mea au trecut revizorii tehnici. Din acel moment în atribuțiile mele au intrat sarcini noi. Presupusele hărtuiri, precum și toate acuzațiile pe care domnul Poabar mi le aduce sunt nefondate și sunt determinate de faptul că am încercat să-mi îndeplinesc sarcinile de serviciu conform fișei mele de post.
Consider firesc ca un șef de departament să își îndeplinească sarcinile de serviciu și să urmărească ca și subordonații săi să facă la fel. Este nefondată interpretarea acestor lucruri de către subalterni ca fiind un “stres”.
Sunt unul dintre angajații care respectă și promovează Codul de etică al societății și consider că este un lucru normal ca tot personalul companiei să facă același lucru.
Nu am aderat la nici un sindicat, deoarece consider că pentru a-mi îndeplini sarcinile de serviciu într-un mod corect, poziția mea trebuie să fie una neutră.
Și nu în ultimul rând, vreau să menționez că soțul meu lucrează în această societate din anul 1993, iar funcția de Director tehnic o ocupă doar din anul 2018. Tot ceea ce am realizat în societate a fost prin muncă proprie, iar promovările obținute au rezultat acestui fapt.
Aștept concluziile analizei comisiei instituite de către conducerea Tursib în legătură cu presupusele acte de discriminare și sper ca membrii comisiei să fie obiectivi și nepărtinitori în luarea deciziilor.

Ultima oră

Participă la discuție

13 Commentarii

  1. Băi Andrei, nu te mai ascunde după alt nume, știm cine ești, ești la fel ca cei pe care îi aperi un gunoi.daca tot intri la Revizori in Birou toată toată ziua sper ca ai observat câte hârti cu obligații le-a pus fosta ta amantă pe pereți.
    No mai suge ca te prind băieți și te pun în locul lor revizor.
    Sa te vad după aceea.jegule

  2. Ora de sibiu. De ce nu faci un articol in care sa scrii ce face un revizor la Tursib si cati bani castiga? O sa se sperie toti cititorii. Sau Alin e informatori vostru? Sa vezi acolo cati bani dati degeaba din buget. Asta este stire de interes public.

    1. Ora de Sibiu de ce nu faceți un articol despre lipitorile din Tursib… Gen, șef atelier șefi departamente puși pe cumetrii nu pe valori și de ce nu la biroul juridic unde Tursibul plătește cu bani mulți o jurista măritată și îndrăgostită sub ochii directorului general.
      Telenovele pe banii contribuabililor, lăsați vrăjeală cu Revizori, șoferi, mecanici,defapt ei sunt singurii care muncesc acolo restul scursori.

  3. Cum s-au ajuns revizori? Nici macar o persoana din acest compartiment nu are studii in vederea desfasurarii activitatii de revizori tehnici! Toti sunt fosti conducatori auto. Iar in ceea ce priveste numirea lor pe post este asa cum a fost si a sefei de departament calitate, cu aprobarea conducerii societatii……… de ce nu, daca se poate, relatii sa avem! Hai sa traim si la multi ani, ca maine e ziua Romaniei, sa ne traiasca nepotismele si consiliul de administratie (ca nu sunt frati cu mama)!

    1. Când mai comentați de Revizori, documentați-vă sa vedeți ce prevede legea… Revizor sau șef departament cu studii de geografie.. În muncă de auto… Nu mai mâncați rahat cu polonicul…

  4. Ce Aline? Tu cum ai ajuns revizor ¿? Ai trecut printr-un concurs? Tursib-ul nu are șoferi si voi stati putori cică revizori si luati o grămadă de bani… tu iei cel puțin 3500 lei. Din sofer ai ajuns revizor si ai curajul sa acuzi pe altu????

    1. Ora de Sibiu si organele competente va rugam sa faceti si o analiza a veniturilor si cheltuielilor acestui sindicat sa se vada unde se duc banii angajatilor care contribuie la acest sindicat. Oare pe delegatiile acestui domn revizor in toata tara, a beneficiilor materiale ale acestuia sau pentru concediile acestuia la mare?? Angajatii au o contribuie foarte substantiala la acest sindicat. Dar normal acesta nu vine niciodata sa prezinte bilantul contribuabililor sa vada si acestia unde se duc banii lor.

      1. La fel aceste organe sa facă un control la Tursib sa vadă câte delegații au făcut sefa de departament fiind incompatiba cu postu sau inventat de finul ei Directorul general…
        Și tot odată sa înapoieze salariile luate pe acest post…
        La fel fratele ei cât și soțul ei…
        Organigrama Tursib sa transformat în arbore genealogic….

    2. Se vede cu ochiul liber ca ești un susținător al doamnei cu studii de geografie la auto… Din păcate pentru tine la revizor este de ajuns câțiva ani lucrați în auto.. Putori sunt cei care sug seva din munca noastră… Când mai vorbești documentează-te nimicule….

    3. Prietene La Revizori nu trebuie concurs, pe lângă rahatul pe care îl mănânci când afirmi prostii, țin să-ți comunic ca si eu lucrez Revizor la Brașov, nu e un post woau, este multă responsabilitate în comparație cu Doamna care prin protecția mai multor șefi de acolo ia bani necuvenit… Nu mai apară nonvalori.

      1. Taci Ma! Lucrez acolo si stiu… il cunosc pe alin de cand sa angajat. Sunt de mai mult timp ca el acolo. Si revizor nu poti sa ajungi doar pe pile. Alin a uitat cand fură si el ca toti ceilalti. Când fugea cu bidonu. Hai ma…dacă zicea altcineva de Cosmică tăceam naibi. Au responsabilitate? Care e aia???? Pe vremurile când erau autobuzele vechi țineau de „șase” la furat…bineinteles ca doar aveau fiecare oamenii lor. Sa mai zic de revizori? Sa meargă la lucru pe traseu ca este lipsa de șoferi.. putorile!@!@

        1. Andrei… Dacă io sugi tu la Alin ce zici… Știm cine iești.. Va este frica de el.. Sunteți scursorile care apară nonvalori.Alin nu fură idiotule.iar când mai vrei s-o aperi pe vedeta Cosmina documentează-te.. Ăștia au furat cu cisternele. Sa nu zic de achiziție umflate pe facturi. Gen cap tractor cumpărat pentru depanare. Sau achiziții fără licitații.

          1. Ba idiotule! Eu nu tin cu nimeni si nu contest ca si Cosmică ar fi făcut ceva. Dar lasa publicul sa vada realitatea toata. Cum si Alin si toti revizorii sunt puși pe pile pe posturi si cum furau ei. La fel ca si „Domnu inginer” Virgil cand era sofer fugea cu bidoanele de motorină pe la continental. No! Toata lumea fură!!! Dar nu il mai pupa in cur pe Alin. Revizorii sau toata ziua ca putorile si iau bani multi. Da-ti 3 exemple de responsabilitati ai revizorilor…hai numai două. Sa umflat cinstea si ciuda in voi ca vreti mai mult. Dacă ar comenta unu cinstit mi-aș vedea de treabă