șeful isu sibiu - ”nu voi autoriza mall-ul promenada până când nu va fi totul conform legii”
foto: arhivă

Promenada Sibiu s-a deschis de mai bine de două săptămâni și încă înainte de tăierea panglicii reprezentanții mall-ului au recunoscut că centrul comercial nu are autorizație de securitate la incendiu. A doua zi ISU Sibiu a amendat mall-ul cu 50.000 de lei pentru acest fapt. De atunci însă lucrurile nu stau mai bine, în sensul că acel act nu a fost emis pentru că Promenada nu a finalizat lucrările necesare în acest sens. 

VEZI AICI CE S-A ÎNTÂMPLAT MIERCURI SEARA LA PROMENADA SIBIU

”Nu e rea voință, dar nu autorizez”

Șeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu, a declarat că Promenada Sibiu nu va primi autorizație de securitate la incendiu decât în limitele clare ale legii. ”Nu voi autoriza mall-ul decât atunci când toate lucrurile vor fi remediate și totul va fi conform legii”.

„Remedierile” se referă la faptul că lipsesc anumite elemente necesare unei autorizări. ”De exemplu au butoane de semnalizare, lămpi de semnalizare, ușile rezistente la foc nu sunt gata, se lucrează încă la scara de evacuare….Ei au spus că vor remedia aceste probleme în cel mai scurt timp posibil și vor vei cu documentația pentru autorizare”, a spus Cosmin Balcu.

Șeful ISU a declarat că nu crede că este vorba despre rea credință din partea celor de la Promenada, doar că au pus căruța înaintea cailor. ”S-au grăbit cu deschiderea, au pus pe primul loc factorul financiar și nu siguranța cetățenilor. De aici lipsa autorizației. Totuși, nu este vorba despre rea voință din partea lor, pentru că au fost deschiși la tot ce le-am semnalat. Lucrările încă sunt în derulare, nu doar din punct de vedere al securității. Încercăm să eliminăm cumulul de factori negativi și sperăm ca Promenada să se transforme într-un loc de petrecere a timpului liber sigur”.

Pentru faptul că nu există autorizația de securitate la incendiu, deși centrul comercial funcționează, acesta a fost amendat a doua oară de ISU cu 50.000 de lei. S-au adăugat alți 5.000 de lei amendă pentru incidentul de miercuri seara. Detalii aici

De ce funcționează fără autorizație?

Mulți sibieni se întreabă de ce Promenada funcționează sau a fost deschisă fără a avea autorizația de la ISU. ”La mall există o mare parte dintre cerințele pentru autorizare. Există sisteme de detecție, de semnalizare, de evacuare. u îl putem închide pentru că legea nu ne permite în aceste condiții. Este diferit față de situația de la Casa de Cultură pe care am închis-o, pentru că acolo nu exista nimic. Nu aveau sisteme de detecție, plan de evacuare, nici măcar stingătoare. Situațiile sunt diferite”, a explicat Cosmin Balcu.

Ultima oră

Comentariul meu