școala de șoferi prima se revoltă - „aglomerația din sibiu nu e din cauza noastră. să facem orele noaptea să nu încurcăm pe nimeni?”
FOTO arhivă

Polițiștii din Sibiu vor să modifice traseele pe care mașinile școlilor de șoferi vor circula, dar și programul cursanților. Aceștia au transmis, zilele trecute, că măsura va fi luată pentru a reduce traficul la orele de vârf.

„În activitatea curentă polițiștii rutieri au constatat că prezența în trafic a autovehiculelor destinate învățării conducerii unui autovehicul în zonele aglomerare și la ore de vârf, cu valori de trafic semnificative, influențează negativ buna desfășurare a traficului rutier”, au transmis, în urmă cu două zile, reprezentanții mass-media ai IPJ Sibiu. De aceea, polițiștii consideră că programul și traseele școlilor de șoferi trebuie modificate. În acest sens, sibienii sunt chemați la o consultare publică. DETALII AICI.

Patronul școlii de șoferi Prima, Dragoș Năstase, este de părere că modificarea traseelor și schimbarea programului cursanților înscriși nu vor rezolva problema traficului din Sibiu. „Nu din cauza noastră, a școlilor de șoferi, este traficul sugrumat. În județul Sibiu sunt înmatriculate peste 200.000 de autoturisme și, datorită expansiunii mari a municipiului Sibiu, au venit mulți oameni din alte județe și, bineînțeles, și-au adus mașinile cu ei. Traficul este îngreunat și din cauza lipsei semaforizării pietonale pe mai multe artere principale ale Sibiului. Ar trebui montate semafoare pentru fluidizare”, spune patronul de la Prima.

Dragoș Năstase spune că nu este de acord să se stabilească un program anume pentru cursanți deoarece toți instructorii auto lucrează în funcție de programul clientului. „Noi lucrăm după programul clientului. Avem mulți clienți tineri, care fie au școală, fie facultate sau meditații. Noi ne facem programul în funcție de ei, normal că orele la care ieșim în trafic sunt diferite. Mai sunt și oameni care lucrează în multe schimburi și iarăși ne facem orarul după cum vor ei. Dacă ar fi să facem un studiu, am vedea că în vacanța de vară noi lucrăm în flux foarte mare și e nu e aglomerat niciodată. E clar că problema traficului nu e din vina noastră”, mai spune patronul școlii de șoferi Prima.

De asemenea, el consideră că odată cu aceste modificări, instructorilor li se interzice dreptul la muncă. „Nouă ni se interzice dreptul la muncă. Ce să facem, să mergem să lucrăm noaptea să nu încurcăm pe nimeni? Instructorii au și ei familii, nu pot lucra doar seara, iar unui elev nu îi face bine să conducă pe întuneric. Examinatorii pot să meargă la orele de vârf, iar noi instructorii nu putem face același lucru… E ca și cum ni se ia dreptul la muncă. Eu sunt de părere că, dacă tot vor să facă modificări, atunci ar putea reveni la sistemul vechi, și anume cel în care fiecare școală de șoferi avea ziua ei”, a adăugat Dragoș Năstase.

Patronul de la școala de șoferi Prima a spus că va fi prezent la dezbaterea publică organizată de Poliție și își va susține și acolo punctul de vedere.

Ultima oră

Comentariul meu