problemele de la noul mall - serviciul privat de pompieri nu are autorizație isu

Promenada Sibiu intră în categoria construcțiilor care, conform legii, trebuie să aibă permanent la dispoziție un echipaj de pompieri al unui serviciu privat. În urma incidentului de miercuri seara s-a constat că mall-ul are așa ceva, dar că, la fel ca întreaga construcție, nu are autorizare din partea ISU. Mai mult de atât, deși erau prezenți, angajații serviciului privat de pompieri nu au întreprins acțiunile ce se impuneau într-o situație de urgență.

După incidentul de miercuri seara, reprezentații ISU au lămurit mai multe aspecte ce țin de legalitatea funcționării Promenada Sibiu. VEZI AICI DE CE NU AU AUTORIZAȚIE DE SECURITATE LA INCENDIU ȘI CE AMENZI AU PRIMIT

La Promenada Sibiu este angajat un serviciu privat de pompieri care asigură primele intervenții în caz de nevoie, înainte de venirea echipajelor ISU. Doar că acest lucru nu s-a întâmplat miercuri seara. Pompierii de la Promenada ar fi trebuit să știe cum să acționeze în cazuri de urgență, dar nu ei au fost cei care au evacuat persoanele aflate în mall după ce s-a constata un miros ciudat. ”Nu au luat măsurile decizionale care s-ar fi impus în situația dată, adică să evacueze pe cei aflați înăuntru. I-ma evacuat noi când am ajuns, ei doar au sprijinit acțiunea”, a declarat Lucian Trefaș, prim adjunct al inspectorului șef ISU Sibiu.

Tot acesta a spus că serviciul privat al pompierilor de la Promenada nu are niciun fel de autorizație din partea ISU. ”ei ar fi trebuit să ceară aviz de competență, să facă cerere, să depună un doar cu mai multe acte. La noi însă nu s-a depus nimic în acest sens. Probabil că o să depună o dată cu dosarul pentru autorizarea pentru securitate la incendiu”.

Doi dintre pompierii angajați de la mall au ajuns miercuri seara la spital acuzând stări de rău. Apelul la 112 care anunța scurgerea de gaze a fost făcut de un pompier al firmei private angajate de Promenada Sibiu.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu