începe festivalul naţional de folclor „ioan macrea” cu iuliana tudor prezentatoare - junii sibiului au împlinit 75 de ani galerie foto

Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Naţional de Folclor „Ioan Macrea” începe miercuri, 27 noiembrie. Festivalul din acest an este marcat de împlinirea a 75 de ani,  de la inființarea de către Ioan Macrea a Ansamblului Junii Sibiului. Evenimentul a fost celebrat marți, cu un  când patru generații ale Junilor Sibiului s-au prins într-un joc de zile mari.

 




Sărbătoarea dansului și cântecului popular continuă la Sala „Transilvania”  cu festivalul ce se anunță plin de culoare, datorită artiștilor din diferite zone etnofolclorice ale ţării. În zilele de 27 și 28 noiembrie, veţi putea urmări şi aplauda ansamblurile: „Ciprian Porumbescu” din Suceava, „Dor Românesc” din Bistrița, „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, „Baladele Deltei” din Tulcea, „Constantin Arvinte” din Iași, „Maria Tănase” din Craiova, „Banatul” din Timișoara, „Dor Transilvan” din Cluj-Napoca și Orchestra Națională „Valahia” din București, alături de interpreți de renume ai cântecului popular românesc.

Vineri, 29 noiembrie, generațiile reunite ale Junilor Sibiului vor prezenta etapele existenței omului, de la naştere la moarte, în spectacolul extraordinar „Pe firul nesfârșit al vieții”. Astfel, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, „Veteranii Junii Sibiului”, „Ceata Junilor” şi Școala de Dans „Ioan Macrea” vă fac părtaşi, prin intermediul folclorului, la un botez ca în Mărginimea Sibiului, la nuntă ca pe Valea Hârtibaciului, la culesul viilor de pe Valea Târnavelor ș.a.m.d.

începe festivalul naţional de folclor „ioan macrea” cu iuliana tudor prezentatoare - junii sibiului au împlinit 75 de ani galerie foto

Junii se vor prinde, de asemenea, într-o horă a prieteniei cu cel mai mare ansamblu de folclor din Republica Moldova: Baletul Național „Joc”, invitat special în festival în data de 29 noiembrie.

Maratonul folcloric se încheie cu un eveniment special dedicat Zilei Naționale a României. Astfel, pe 1 Decembrie 2019, sub genericul binecunoscut „Noi suntem români!”, Junii Sibiului, Trupa K1, Paula Seling, Nicolae Furdui Iancu, Grupul „Crai Noi” și alți artiști, alături de Iuliana Tudor, sunt Toți K1 pentru România! Spectacolul este unul inedit și propune un melanj între dansul tradițional, cântecul patriotic și ritmurile moderne.
Spectacolele din 27, 28, 29 noiembrie și 1 decembrie 2019 sunt prezentate de îndrăgita vedetă TVR Iuliana Tudor.

Accesul la spectacolele din zilele de  27, 28, 29 noiembrie 2019, ora 18.00, se face pe bază de bilete, ce pot fi achiziționate de la Sala „Transilvania” din Sibiu, la preţul de 20 lei, respectiv 10 lei, începând cu data de 13 noiembrie 2019, între orele 10.00 – 18.00.începe festivalul naţional de folclor „ioan macrea” cu iuliana tudor prezentatoare - junii sibiului au împlinit 75 de ani galerie foto

Festivalul Naţional de Folclor „Ioan Macrea” este organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, cu sprijinul Cercului Militar Sibiu.
Sponsor: DENT ESTET

Ultima oră

Comentariul meu