furturile din buzunare tot mai dese în mall-ul din șelimbăr - un copil a rămas fără telefon
foto: arhivă

Spațiile aglomerate reprezintă „raiul” pentru hoți. Aceștia profită de neatenția oamenilor și reușesc să le fure telefoanele mobile sau portofelele, făcându-se nevăzuți cât ai clipi. În mall-ul de la Șelimbăr, au loc, în medie, cinci furturi din buzunare lunar. 

Și în weekend-ul trecut a avut loc un furt în incinta Shopping City Șelimbăr. Totul s-a petrecut în data de 23 noiembrie, în jurul orei 17.00. Un copil a rămas fără telefonul mobil, în valoare de 1.300 de lei. „Un minor a sesizat faptul că persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil în timp ce se afla în incinta Shopping City Șelimbăr. În cauză, la nivelul Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr s-a deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt, iar în prezent polițiștii desfășoară cercetări pentru identificarea autorilor și aplicarea măsurilor legale în consecință”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Cinci furturi pe lună în mall-ul din Șelimbăr
Sibienii par a fi extrem de neatenți atunci când merg la cumpărături. Majoritatea furturilor din mall-ul din Șelimbăr au loc din cauză că oamenii fie își uită bunurile personale în cabinele de probă, fie și le țin la vedere, ademenindu-i astfel pe hoți.

În medie, în Shopping City au loc cinci furturi de telefoane mobile sau portofele pe lună. În acest sens, polițiștii sibieni atrag atenția și îi sfătuiesc pe cetățeni să fie vigilenți și să își supravegheze bunurile personale. După ce efectuează plăți, să își pună portofelele în geantă sau în buzunarele interioare și să verifice atunci când ies din cabinele de probă dacă nu cumva și-au uitat telefoanele mobile acolo.

Polițiștii îi avertizează pe această cale și pe minori, în special pe fete, să nu își mai țină telefoanele în buzunarele de la spate ale pantalonilor, întrucât asta nu este decât o invitație la furt. Hoții operează mai ales atunci când este aglomerat, motiv pentru care sibienii sunt sfătuiți să fie atenți unde își țin lucrurile de valoare.

Ultima oră

Comentariul meu