cod galben de ceață în județul sibiu. pe autostrada sibiu- deva se circulă cu dificultate
foto Arhivă

Județul Sibiu se află din nou sub avertizare de cod galben de ceață. Vizibilitatea este redusă, local sub 200 de metri și în unele locuri chiar sub 50 de metri. Pe autostrada sibiu- Deva se circulă greu din această cauză.

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben de ceaţă valabile în 15 judeţe din Transilvania, Banat, Oltenia, Bucovina și Moldova, în următoarele ore.

Potrivit ANM, până la ora 10.00, va fi ceaţă cu vizibilitate redusă, local sub 200 m şi izolat sub 50 m în localități din .Alba, Mureş, Sibiu, Brăila, Satu Mare, Caraş-Severin și Arad.

De altfel, traficul rutier se desfășoară îngreunat din cauza ceții dense care a redus vizibilitatea chiar și sub 30 de metri pe A1 Deva – Sibiu, între localitățile Sebeș și Ilia, avertizează Infotrafic.

În afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile șoferii trebuie să respecte şi alte reguli specifice: să nu oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă, iar în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Ultima oră

Comentariul meu