plățile cu telefonul câștigă teren în românia - sunt simple și sigure

Tehnologia NFC permite să ieși relaxat la o plimbare, chiar dacă nu ai vreun ban la tine și să plătești la orice POS doar cu ajutorul telefonului mobil, fie că e vorba de un serviciu sau de un supermarket. Atenție însă cum cheltui banii, dacă sunt dintr-un credit de nevoi personale. Practic sunt banii băncii în acest caz și mai ai de dat înapoi si dobânda.

Unul dintre principalele avantaje câmd facem plăți cu telefonul este că puteți pleca oricând, fără să aveți portofelul cu bani la purtător. Nu uitați însă smartphone-ul, pentru că acesta poate juca rolul de portofel virtual, indiferent că mergeți la un supermarket sau că vă plătiți un credit bancar. Siguranța datelor este un alt avantaj. Indiferent cât de mare este soldul, datele sunt stocate in cloud, nu pe telefon, local, așa că pierderea telefonului nu reprezintă un pericol direct în acest sens. Operațiunea de plată durează mult mai puțin decât în realitate pentru că nu mai trebuie să verificați și să numărați banii, totul se desfăsoară printr-o singură atingere. Se poate plăti cu telefonul atât în țară cât și în afară, nu mai este nevoie să schimbați valuta în acest sens. Aplicațiile băncilor permit să transferați banii atât către cardurile proprii cât și către cardurile altor persoane iar apoi să verificați instant detaliile tranzacțiilor. Cu ajutorul tehnologiei NFC, puteți plăti contactless la orice dispozitiv POS, dacă e vorba de sume mai mici iar dacă tranzacția depășește anumite sume va trebui să introduceți pin-ul cardului.

Când banii nu ajung

Mulți dintre noi au nevoie de bani mai mulți pentru a cumpăra lucruri necesare dar scumpe. Soluția întotdeauna pentru astfel de nevoi este să apelezi la un credit bancar, care este relativ ușor de accesat și rapid de obținut. Totuși, trebuie să fiți atenți la mărimea și durata ratelor, altfel există riscul intrării în imposibilitatea de plată. Din aceste motive, nu trebuie să dați crezare complet calculelor făcute de bănci pentru a vă acorda împrumutul dorit. Spre exemplu, dacă o bancă acceptă o îndatorare de până la 60% din venit, ar trebui să găsiți o ofertă în care să vă îndatorați cu mai puțin, spre a fi sigur că vă rămân suficienți bani pentru necesitățile de trai și nu numai. Firește, perioada pe care vă creditați este foarte importantă. Ideal este să luați un împrumut pe o perioadă cât mai scurtă, însă uneori acest lucru este greu de realizat. Ca și reper, un credit pentru nevoi personale nu poate depăși 5 ani iar un împrumut pentru a achiziționa o casă se poate întinde și pentru 30 de ani. Contractul de creditare nu este o joacă, el trebuie citit cu atenție de cel puțin două ori, pentru vă asigura că nu sunt alte note sau excepții care pot să vă afecteze negativ într-un fel sau altul, pe durata acestei perioade de creditare. Nu în ultimul rând, este util să consultați mai multe oferte bancare. Sunt bănci care au oferte decente, cu dobânzi suportabile, însă piața are destule oferte care ar trebui evitate, spre binele celor care vor duce povara financiară pentru respectiva perioadă de timp. Pe Internet puteți găsi multe oferte bune, din surse de încredere, pe care le puteți compara în liniște, spre a face alegerea cea mai bună pentru viitorul dumneavoastră financiar.

Ultima oră

Comentariul meu