weekend plin la sibiu. evenimentele întrec orice măsură
FOTO: Facebook Târgul de Crăciun din Sibiu / 2019

Week-endul care începe e promițător. Sunt anunțate evenimente pentru toate gusturile: de la piese de teatru, la petreceri, la discuții cu academicieni. Așa că nu mai rămâne decât să vă organizați agenda cât mai bine pentru a ajunge la cât mai multe dintre evenimente.

Vineri, petrecerea din Cotton Pub va întrece cu siguranță așteptările, și acestea mari, oricum, având în vedere istoria distracției de aici. DJ Project va concerta LIVE în cel mai tare pub din Sibiu, iar un astfel de eveniment nu se ratează. Așa că sună repede la 0752 268 866 și rezervă-i un loc.

weekend plin la sibiu. evenimentele întrec orice măsură

Arias feat DJ Cipi Hampu sunt cei care vor asigura muzica pentru încă o petrecere în Cotton Pub. Asta se va întâmpla sâmbătă, așa că încă o seră de distracție este asigurată.

Târgul de Crăciun este deschis deja de o săptămână. Comercianții au adus aici lucruri handmade, preparate gustoase, iar organizatorii au pregătit surprize pentru cei care vor ajunge în Piața Mare.

weekend plin la sibiu. evenimentele întrec orice măsură

De vineri până duminică, în Piața Mică se vor putea simți ”Gusturile Iernii”. Va fi un spectacol culinar, cu degustare, la care va fi prezent chef Robert Rainford.

Alice” de Yann Verburgh, după Lewis Carroll, este spectacolul programat pentru cei mici, la Teatrul Gong. Se va juca vineri și sâmbătă de la ora 18. Durează 75 de minute, iar un bilet costă 9 lei.

Tot la ora 18, vineri, dar la Librăria Habitus, vor începe discuțiile dintre Constantin Chiriac și Ioan- Aurel Pop, Președintele Academiei Române. Intrarea este liberă. Detalii despre eveniment, AICI.

weekend plin la sibiu. evenimentele întrec orice măsură

Preșcolarii, dar și școlarii până în clasa a III-a pot vedea sâmbătă spectacolul ”Castelul Zânei nopții” la Teatrul Gong. Acţiunea se petrece în Castelul Zânei Nopţii unde fenomenele naturii, personaje alegorice personificate, sunt invitate la … BAL. Durează 45 de minute, iar un bilet costă 9 lei. Spectacolul se va juca din nou duminică, de la ora 11.

Dacă cumva aveți chef să vedeți un film bun, recent inauguratul CineGold Sibiu vă așteaptă în cele 9 săli ale sale de la Promenada Sibiu. De vineri până duminică, puteți alege dintre O nouă Poveste de Crăciun, Cenunțăreasa și Prințul Misrerios, Regatul de Gheață II, Bătălia de la Midway, Terminator- destin Întunecat, Marea Provocare- Le Mans 66, A-nnebunit bunica!, doctor Sleep, Norm de la Polul nord: o aventură urieșească, Cardinalul. Orele la care sunt programate proiecțiile se găsesc AICI. 

Tramvaiul Sibiu- Rășinari se transformă din nou, sâmbătă, în scenă de teatru. De la ora 13 va începe ”Burzuluiții„

Nora„ de Henrik Ibsen este programat a se juca sâmbătă, de la ora 19, la Teatrul Radu Stanca. Durează aproximativ o oră și 30 de minute, iar un bilet costă 20 și 25 de lei.

Sâmbătă, de la ora 19:30, la Sala Thalia va avea loc Gala de baletSeara tinerilor coregrafi români, un proiect de anvergură dedicat susținerii celor mai tineri coregrafi din România, cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani și a promovării creațiilor originale ale acestora.

weekend plin la sibiu. evenimentele întrec orice măsură

Duminică,  un nou concurs de talie internațională va aduna sportivi din mai multe țări europene la Sibiu. AS CS Musashi Dojo Sibiu organizează cea de-a 11-a ediție a Cupei Internaționale de Karate Kyokushin Open, acțiune componentă a proiectului sportiv „Festivalul Artelor Marțiale Sibiene”. La competiția care va avea loc la Sala Transilvania intrarea va fi liberă.

Duminică, de la ora 13, în tramvaiul care circulă între Sibiu și Rășinari se va juca ”S-a întâmplat într-o joi”, care este un spectacol studențesc.

Muzeul iluziilor optice vine pentru prima dată la Sibiu, la biblioteca ASTRA. Va fi deschis din 24 până în 29 noiembrie, iar vizitarea se face pe bază de programare. Detalii AICI.

weekend plin la sibiu. evenimentele întrec orice măsură

Filmul documentar Moșteniri Coregrafice: Începuturi va fi proiectat duminică, de la ora 15 la Centrul cultural Ion Besoiu, în Sala Mică. Înainte de proiecție însă, pentru prima dată de la înființarea Teatrului de Balet Sibiu, va avea loc o sesiune de Q&A (dialog deschis) cu dansatorii companiei de dans sibiene, ocazie cu care, toți cei care vor să interacționeze cu aceștia le pot adresa întrebări.

Duminică, de la ora 17, Florescu- Fernandez & Friends vor interpreta sonate pentru pian și violoncel, de Ludwig van Beethoven. concertul va avea loc în Sala Oglinzilor de la sediul FDGR, de la ora 17.

weekend plin la sibiu. evenimentele întrec orice măsură
Foto Rareș Helici

Bravul soldat  ŠVEJK” de Jaroslav Hašek este one man show ce se va juca duminică seara de la ora 19 la Teatrul Radu Stanca. Durează o oră, iar un bilet costă 20 și 25 de lei.

Duminică, de la ora 19:00, la Sala Thalia va avea loc Gala Uniunii Artei Coregrafice din România, un eveniment dedicat excelenței în arta dansului, cu această ocazie urmând a fi premiați cei mai merituoși dansatori, coregrafi și manageri din acest domeniu. Alături de momentul decernării diplomelor, publicul poate urmări câteva coregrafii de excepție susținute de atât dansatori consacrați, cu experienţă pe marile scene ale lumii, precum și de tineri artiști în curs de afirmare.

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu