numele fiicei senatorului sibian mircea cazan vehiculat într-o dispută a angajărilor pe postul de expert al ancom

Adelina Dincă, fiica senatorului PNL Mircea Cazan, alături de Alina Modan, fiica senatorului PSD Paul Stănescu, sunt implicate într-un scandal ce vizează recente angajări la Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Se reclamă faptul că cele două au fost propulsate recent în funcții în urma unui concurs ”aranjat” și girat de fostul premier Sorin Grindeanu, scrie libertatea.ro.

Marți, pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare în Comunicare apăreau rezultatele “pentru ocuparea a două posturi de expert la Serviciul Organizații Internaționale din cadrul Direcției Relații Internaționale, Secretariat General”.

Cele două câștigătoare erau din interior. Alina Modan și Adelina Dincă. Ambele, foste consiliere ale lui Sorin Grindeanu, șeful ANCOM. Ambele, fete de senator: prima – a PSD-istului Paul Stănescu, a doua – a PNL-istului Mircea Cazan. Medii de peste 90 de puncte Prima probă a fost cea scrisă, iar rezultatele s-au afișat pe 13 noiembrie. Punctajul celor două a fost mult peste al altor participanți. 92,66 de puncte a luat Adelina Dincă 88,66 de puncte a luat Alina Gabriela Modan.

Apoi, la cea de-a doua probă, interviul, n-au mai venit decât 5 din cei 6 admiși (un candidat a căzut proba scrisă). Ordinea s-a inversat, însă locurile 1 și 2 au fost păstrate de Dincă și Modan: 96,66 de puncte a luat Alina Gabriela Modan 90,66 de puncte a luat Adelina Dincă

numele fiicei senatorului sibian mircea cazan vehiculat într-o dispută a angajărilor pe postul de expert al ancom
Alina Modan și Adelina Dincă

Grindeanu n-a făcut publice criteriile angajării “Sunt criteriile mele, criterii pe care le cunosc eu și nu vreau să intru în amănunte”, spunea Sorin Grindeanu în iulie 2019. Atunci, Libertatea a scris pentru prima oară că și-a angajat nu mai puțin de șase consilieri personali și l-a întrebat care au fost criteriile.

Despre Alina Modan, Libertatea a scris încă de atunci că e fiica fostului vicepremier Paul Stănescu. Înainte să ajungă la autoritate, fiica lui Stănescu lucrase pentru tatăl său, la Agromec Vișina SA, companie asociată de presă cu influentul politician.

Numele nou este Adelina Dincă. Ea este fiica lui Mircea Vasile Cazan, un influent politician PNL, senator din partea partidului aflat acum la guvernare!

Adelina Cazan apare ca venind la ANCOM după ce, în 2018, a avut venituri din alte 3 locuri: Firma privată Manpower HR SRL; Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu, Sibiu; Statul Major al Forțelor Aeriene, București. Are 10 imobile și 640.000 euro în conturi Cazan, senator ales în 2016, are o avere impresionantă. În declarația de avere din 2019, acesta punctează că a câștigat mai mulți bani din închirierea unor imobile, 150.000 lei!, față de salariul de senator, 132.000 lei.

A declarat nu mai puțin de 10 imobile:
8 case de locuit la Sibiu; 1 garsonieră la Sibiu; 1 casă de vacanță la Fântânele, jud. Sibiu. El l-a împrumutat cu 10.000 euro pe Ludovic Orban în 2014. Iar în conturi are, împreună cu soția sa, Adriana, 13 conturi bancare în 5 monede: 390.000 euro 298.600 lei 154.400 lire sterline 82 de franci elvețieni 31 de dolari În total, transformând în euro, acesta deține în conturile bancare nu mai puțin de 640.000 euro. În plus, din 2014, politicianul a cumpărat o mașină Tesla. În 2011, când era încă deputat, Cazan era prezentat de Adevărul drept cel mai avut parlamentar din Sibiu. Pe atunci avea 17 imobile. Tot atunci, declara pentru Ziarul Financiar: „N-aş dori nimănui să fie în locul meu acum, la ce cheltuieli de întreţinere am iarna!”. Acesta a fost și asociat al companiei hoteliere Verena, administrată acum de soția sa.
Libertatea a solicitat un răspuns de la ANCOM legat de criteriile de interviu ori bibliografie, însă nu a primit vreun răspuns până la publicarea articolului.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Stirea asta e perfecta pentru cei care cred ca votand pnl-ul scapa de psd :))))
    Luati de aici, la tv se cearta si ei sunt cei mai buni prieteni