VIDEO FOTO Doi italieni învață sibienii dezvoltarea personală prin dans și desen

Segni Mossi este un proiect artistic și educațional gândit și pus în practică de doi italieni- artistul Alessandro Lumare și coregraful Simona Lobefaro. Ceea ce fac ei este ceea ce caută toată lumea- să se cunoască pe sine, să descopere lucruri noi despre propria persoană pentru a putea îndrepta ceea ce nu este bine. Adică, dezvoltare personală. Cei doi iînsă au gândit un alt fel de sistem prin care se poate face asta- prin conștientizarea propriilor mișcări și a urmelor pe care le lăsăm. În luna mai vor veni la Sibiu pentru a-i învăța și pe cei de aici cum să facă asta.

Sibianca Laura Cândea- Burnete este cea care a participat deja la astfel de ateliere și pentru că au ajutat-o în descoperirea de sine vrea ca și cei de aici să aibă parte de aceeași experiență.

VIDEO FOTO Doi italieni învață sibienii dezvoltarea personală prin dans și desen

”Eu am fost în Mallorca la un astfel de atelier. Este extrem de interesant, pentru că, o dată tot ce se petrece acolo este inovativ, apoi pentru că afli despre tine lucruri pe care nici nu le bănuiai. Tehnicile de conectare cu sine sunt chiar distractive. Ca să dau un exemplu- formatorii îți spun să te miști, să faci anumite gesturi pe care le-ai face în anumite situații, apoi, le vei repeta, dar lăsând niște urme cu un creion. Devii astfel conștient de traiectoria ta, de fluiditatea corpului, până la urmă de interacțiunea cu tine și cu ceilalți”, spune Laura.

Atelierele vor avea loc la Sibiu în 9 și 10 mai, dar pentru că finanțarea se face exclusiv din plata taxei, este nevoie ca înscrierile să se facă din timp. Atelierele vor fi dedicate adulților, dar și familiilor. ”Vor fi două ateliere. La cel pentru adulți aceștia vor petrece timp cu ei, se vor înțelege pe sine, iar la cel dedicat familiei va fi foarte interesant pentru că membrii vor reuși să își dea seama de adevărata conectivitate dintre ei”, spune Laura.

VIDEO FOTO Doi italieni învață sibienii dezvoltarea personală prin dans și desen

Dezvoltarea personală este ”activitatea” care preocupă tot mai mult, iar sibienii vor avea această oportunitate chiar la ei în oraș, cei doi italieni- formatori fiind numiți în acest an în Italia inovatori în educație. Atelierele lor vor fi cu siguranță interesante și vă vor oferi răspunsuri la întrebările legate de voi și ce însemnați.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu