foto - continental investeşte în sibiu, iar în restul europei anunţă concedieri

Cel mai mare angajator din Zona Industrială Vest din Sibiu, fabrica Continental, a anunţat miercuri, că a investit 25.000 de euro, în modernizarea a două laboratoare de la Facultatea de Inginerie, iar la începutul lunii decembrie va deschide al treilea centru de cercetare de la noi din oraş. Toate acestea, în condiţiile în care concernul german a anunţat în Germania, tot miercuri, că urmează concedieri din fabricile nemţeşti, din Italia, posibil Spania şi chiar şi în SUA.

Continental a modernizat încă două laboratoare la Inginerie

Aproximativ 600 de studenţi de la Facultatea de Inginerie din Sibiu beneficiază de condiţii foarte bune în două laboratoare, unde compania Continental a investit peste 25.000 de euro, potrivit reprezentanţilor fabricii din Zona Industrială Vest. “Continental a dotat şi modernizat cele două noi spaţii, astfel ca studenţii departamentelor Calculatoare şi Inginerie Electrică şi Maşini şi Echipamente Industriale să beneficieze de echipamente de ultimă generaţie pentru a dezvolta proiecte şi evenimente tehnice. Compania a sprijinit universitatea implicându-se în dezvoltarea laboratoarelor, oferind burse pentru masteranzi şi doctoranzi, precum şi susţinerea de cursuri atât în curricula obligatorie, cât şi cea opţională, evenimente şi competiţii universitare”, se arată într-un comunicat de presă al Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS).

Rectorul ULBS: “Continental angajează absolvenţii noştri”

“”Economia bazată pe cunoaştere este viitorul. Pentru acest lucru, universitatea trebuie să realizeze un echilibru între partea teoretică şi cea practică în pregătirea studenţilor şi absolvenţilor. Singuri nu putem face acest lucru, de aceea, în pregătirea studenţilor noştri avem ca parteneri companii şi instituţii. Unul dintre cei mai valoroşi parteneri este Continental, care nu numai că se implică în pregătirea studenţilor, dar angajează absolvenţii noştri atât în domeniul cercetării-inovării, cât şi în producţie. Suportul logistic al celor de la Continental în Facultatea de Inginerie şi Facultatea de Ştiinţe este substanţial. Proiecte valoroase de cercetare şi educaţie au fost şi sunt în derulare în parteneriat ULBS – Continental Sibiu. Acest parteneriat este unul câştigător şi un exemplu pe plan naţional de bune practice”, a declarat miercuri, rectorul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, Ioan Bondrea.

Continental mai face un centru de cercetare la Sibiu. În decembrie

“Astăzi parteneri ca şi Continental (…) ne ajută să scoatem acei absolvenţi de care companiile au nevoie. Şi companiile au nevoie nu numai în zona de producţie, ci, iată spre bucuria noastră, cei de la Continental vor deschide al treilea centru de cercetare dezvoltare. Au nevoie de absolvenţii noştri în zona de cercetare inovare”, a spus rectorul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, profesorul Ioan Bondrea, miercuri, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă. Şi directorul genera al Continental Sibiu, Oswald Kolb, a confirmat această nouă investiţie.

Continental anunţă concedieri în Europa şi SUA

Grupul german Continental AG a anunţat miercuri că va concedia până în 2028 aproximativ 5.040 de angajaţi în urma reducerii activităţii de fabricare a motoarelor, în condiţiile în care reglementările mai stricte privind emisiile ameninţă cererea de componente pentru motoarele cu combustie internă, potrivit AGERPRES, citat de Economica.net. Continental a precizat că sunt posibile concedieri în următorii ani, la trei fabrici din Germania, dar şi o fabrică din Spania, alta din Italia şi o uzină din SUA.

 

 

 

Ultima oră